INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPORTERI

Mafia câștigă teren în peluze » 30% din ultrași au legături cu criminalitatea!

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 15 decembrie 2017 11:19

Comisia parlamentară italiană care investighează fenomenul trage alarma. "S-au infiltrat în fotbal și cluburile subevaluează pericolul. Metodele mafiote fac legea pe stadioane", explică președinta Rosy Bindi.

Fotbalul italian e amenințat tot mai mult de Mafie. Pornind de la cazul Juventus și biletele date ultrașilor, din cauza cărora președintele Agnelli a fost suspendat, o Comisie parlamentară a intrat în detaliile fenomenului și concluziile trase după 11 luni de anchetă sunt grave.

"Cluburile subevaluează pericolul, nu doar Juventus, metodele mafiote fac legea în tribună. Anarhia guvernează peluzele, cu până la 30% din fani având legături cu criminalitatea. Există conexiuni stânse între Mafie și tifoseriile organizate", explică președinta Rosy Bindi.

Celule la stadion!

Iar ca exemplu a fost dată campioana Italiei: "‘ndrangheta s-a implicat ca intermediar și protector al speculei cu bilete gestionat de ultrașii bianconerilor. Și la Napoli peluzele sunt pe mâna a două organizații mafiote. E liniște până nu intră în conflicte".

Bindi propune măsuri drastice, dincolo de interzicerea ultrașilor delincvenți. "Să existe, ca-n Anglia, celule pe stadioane, unde să poată fi închiși. Să înăsprim sancțiunile pentru trucarea meciurilor, să devină delict bișnița cu tichete și să fie scoase de la pariuri partidele de la liga a treia în jos!". 

"Fotbalul italian nu are un corp suficient de sănătos încât să se păstreze imun la posibilele infiltrări criminale. Mafia îl folosește pentru a crea consens teritorial"
Rosy Bindi, președinta Comisiei parlamentare antimafia

 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (1)
jalabert
jalabert  •  15 Decembrie 2017, 19:33

Bai redactoru lu peste dai exemple echipele napoli si juventus si afisezi imagini cu galeria doriei unde patron e latosu. Care e logica?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează