INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO U21

Mai mult decât o fițuică » Portarul erou al Germaniei, despre cum și-a dus echipa în finala Euro U21: "Penalty-urile au fost pregătite până la cel mai mic detaliu"

Portarul lui Kaiserslautern va apăra din sezonul viitor la Hamburg // FOTO: Guliver / Getty Images
Portarul lui Kaiserslautern va apăra din sezonul viitor la Hamburg // FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 28 iunie 2017 10:09

Julian Pollersbeck, eroul nemților la loviturile de departajare, a dezvăluit că s-a bazat mai mult pe intuiție decât pe hârtiuța din jambiere.

Euro 1996. Semifinale. Mondial 1990. Semifinale. Euro Under 21 2017. Iarăși semifinale. Ori de câte ori rivalii englezi au reușit să-i pună probleme în fazele KO ale marilor competiții, Germania a avut întotdeauna un atu în mânecă: penalty-urile.

Când s-a ajuns la loviturile de departajare, a triumfat mereu! Probabil pentru că nemții reușesc să se concentreze mai bine în momentele decisive. Dar mai ales pentru că le pregătesc ca nimeni alții.

Meticuloși

Marți seară, în semifinala CE Under 21 din Polonia, portarul Julian Pollersbeck a avut și-o fițuică în jambiere. Pe care, ca și Lehmann în "sfertul" cu Argentina, de la CM 2006, a consultat-o pentru a afla în ce colț bate fiecare englez.

"Pregătim meticulos totul. Și aici nu e vorba doar despre antrenamentul în sine, ci și de munca analiștilor-video, care poate fi decisivă în astfel de momente", a explicat antrenorul de portari Klaus Thomforde.

Și-a scanat adversarul

Pollersbeck, care a parat două dintre penalty-urile englezilor, susține însă că nu s-a bazat prea mult pe fițuica pusă la dispoziție de staff-ul selecționerului Stefan Kuntz. "Am judecat de la executant la executant. M-am bazat mai mult pe intuiția mea", a dezvăluit el, iar Kuntz a detaliat în Bild: "Julian l-a «scanat» probabil pe fiecare englez în parte. Când a simțit că executantul e sigur pe el, a ales un colț. Când l-a văzut șovăitor, i-a urmărit fiecare mișcare și a așteptat până-n ultima clipă înainte de a plonja".

Simulări

Și încă ceva. După 120 de minute, în timp ce selecționerul decidea cine trage și ordinea, Pollersbeck a efectuat "execiții pe uscat". Altfel spus, și-a închipuit că în fața sa, la 11 metri, se află un adversar și o minge, plonjând când într-un colț, când în altul. Și i-a ajutat!

"Eu erou? N-aș zice chiar așa. Mi-am făcut datoria. Și dacă am ajuns până aici, vreau să câștigăm și trofeul" Julian Pollersbeck, portar Germania

5 plonjoane
a făcut Pollersbeck în dreapta sa la penalty-uri. Două, cu succes

69% posesiea avut Germania în semifinala de marți

38 de șuturi
au expediat nemții spre poarta lui Pickford!   

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
capca1
capca1  •  28 Iunie 2017, 10:57

Dacă la ținea MM un motivațional câștigau nemții in 90 de minute ! La video nu trebuia lăsat Mache, el e cu " manita"...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează