INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Manchester City își asigură viitorul » "Cetățenii" au plătit 200.000 de euro pentru un fotbalist de 13 ani!

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat sambata, 21 ianuarie 2017 16:11

Manchester City a achiziționat un fotbalist în vârstă de doar 13 ani, Finley Burns, de la Southend United, în schimbul căruia vor plăti 200.000 de euro inițial, sumă ce poate ajunge la 300.000 de euro, cu tot cu bonusuri.

Performanțele lui Burns la juniorii lui Southend, acolo unde evoluează la o categorie de vârstă cu trei ani mai mare, au atras atenția mai multor cluburi din Premier League.

Liverpool, Chelsea și Arsenal au fost și ele interesate de serviciile lui Burns, dar fotbalistul în vârstă de 13 ani a ales să evolueze la Manchester City, fiind impresionat de condițiile și facilitățile pe care ”cetățenii” le oferă tinerilor sportivi, membri ai Academiei de Copii și Juniori.

City a devenit o echipă de tradiție la diferitile categorii de vârstă dedicate juniorilor. Recent, formația din Manchester a învins categoric atât pe Liverpool, cu scorul de 7-0, la U-18, cât și pe rivalii din oraș, United, de care tinerii de la U-15, acolo unde poate evolua și Burns, au trecut cu scorul de 9-0.

Pep Guardiola este recunoscut ca fiind un manager care promovează fotbaliștii tineri, acest lucru cântărind enorm în decizia luată de Burns și de familia sa.

Suma de transfer plătită de ”cetățeni” în schimbul tânărului fotbalist, neajuns încă la vârsta adolescenței, reprezintă un record pentru un jucător de doar 13 ani, conform The Times.

surse: thesun.co.uk, independent.co.uk, dailymail.co.uk

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează