INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO + FOTO Mourinho câștigă derby-ul orgoliilor cu Antonio Conte » United o învinge pe Chelsea, 2-1, iar "diavolii" revin pe locul 2 în Premier League

Foto: Reuters +8   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 25 februarie 2018 18:03

Jose Mourinho, 55 de ani, managerul lui United, a câștigat confruntarea cu Antonio Conte, 48 de ani. A dinamizat jocul cu Lingard și tocmai acesta a încris golul victoriei. Chelsea deschisese scorul, dar s-a retras prea devreme, iar United s-a impus cu 2-1.

Câteva săptămâni, la începutul anului, Mourinho și Conte au transformat cuvintele în arme albe și s-au tăiat în replici furioase, acuzații și jigniri. Unul era "clovn", altul era "senil", unul "trucase meciuri", altul era "un om de nimic, un tip fals, care insultă și rănește". Conte a încheiat amenințător: "Ne vedem noi pe 25 februarie!".

A acceptat salutul

Apoi, dintr-o dată, cuțitele au dispărut. Surprinzător, războinicul Mou n-a mai comentat nimic. De curând, zâmbind, Mou a explicat: "Vreau să câștig trofeul pentru managerul cu cel mai frumos comportament. Nu e nicio glumă".
Azi, portughezul i-a întins mâna rivalului, iar italianul a acceptat salutul. Mai mult: când meciul începuse, cei doi s-au amuzat, ca doi buni prieteni. Nu sunt prieteni, însă cel puțin au încheiat un pact de neagresiune.

Lukaku i-a răspuns lui Willian

Pe gazon, Chelsea a fost mai implicată în joc, mai dinamică, mai vie în prima repriză. La pauză, avea 58% posesie și 7 șuturi, dintre care 4 pe poartă. Manchester, doar două mingi, ambele cadrate.

Și albaștrii au deschis scorul. Willian a lansat contraatacul din propriul careu, a sprintat 80 de metri și, după deschiderea lui Hazard, l-a străpuns pe De Gea. 0-1 (32).

Dar "diavolii" au egalat șapte minute mai târziu, la singura lor combinație bună. Lukaku, la finalizare (39). 1-1, primul meci în care ambele echipe marchează în confruntarea engleză Mourinho - Conte.

n-a fost ofsaid

După pauză, jocul s-a mai liniștit, ritmul a mai scăzut. Chelsea a fost mai circumspectă și a plătit. United a avut o mare ocazie, la semifoarfeca lui Lukaku respinsă cu vârfurile degetelor de Courtois. Și a înscris golul victoriei. Assist Lukaku, cap Lingard. 2-1.

Mourinho l-a învins pe Conte. A mizat pe Lingard și, la 11 minute după ce a intrat, acesta a marcat. Italianul tocmai îl înlocuise pe Hazard.

Golul lui Morata, din final, a fost anulat. A fost sau nu ofsaid? Nu! Decizie la milimetru:

Man. United - Chelsea 2-1
Au marcat: Lukaku 39, Lingard 75 / Willian 32

camera Vezi aici VIDEO de la meci!foto Vezi aici FOTO de la meci!

Cel mai așteptat moment s-a produs înaintea partidei:Mourinho și Conte au dat mâna, în ciuda conflictului de la începutul anului:

ECHIPELE DE START

Man. United: De Gea - Valencia, Lindelof, Smalling, Young - McTominay, Matic, Pogba - Martial, Lukaku, Sanchez
Rezerve: Pereira, Bailly, Carrick, Lingard, Mata, Rashford, Shaw
Antrenor: Jose Mourinho

Chelsea: Courtois - Azpilicueta, Christensen, Rudiger - Moses, Drinkwater, Kante, Alonso - Willian, Hazard - Morata
Rezerve: Caballero, Cahill, Fabregas, Giroud, Emerson, Pedro, Zappacosta
Antrenor: Antonio Conte

Alte meciuri din etapa a 28-a:

Leicester - Stoke 1-1
Bournemouth - Newcastle 2-2
Brighton - Swansea 4-1
Burnley - Southampton 1-1
Liverpool - West Ham 4-1
WBA - Huddersfield 1-2
Watford - Everton 1-0
Crystal Palace - Tottenham 0-1
Joi se va juca Arsenal - City. Azi, cele două formații joacă finala Cupei Ligii Angliei, detalii AICI!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
156734731330498
Mihnea Voicu  •  25 Februarie 2018, 19:10

Eu zic ca a fost ofside din 2 motive: 1. Mana e afara, si am vazut joi in Lazio-FCSB cum se marcheaza cu mana (multumim Bizonule) 2. Eu stiu ca poti marca si cu umarul, nu?

cpt.ahab
cpt.ahab  •  25 Februarie 2018, 16:44

Cum, dom'le, "cel mai bun portar din lume" ia gol pe coltul scurt, ca Dasaev?!

108912349602495
Trevor Trevor  •  25 Februarie 2018, 16:02

daca bate chelsea nu il vad bine Mourinho

Vezi toate comentariile (3)
Comentează