INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

Manchester United este prima echipa care ia masuri pentru prevenirea terorismului

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2017 21:38

Clubul de fotbal Manchester United si-a numit un expert antiterorism devenit primul club sportiv din Regatul Unit al Marii Britanii care a luat aceasta masura.

Ca urmare a incidentelor din ultima perioadă, oficialii Premier League au trimis o scrisoare cluburilor din prima ligă pentru a-i atenționa asupra viitoarelor atacuri teroriste. În ultimul an, Manchester United a avut 2 mari incidente pe "Old Trafford": În mai 2016, în ultima etapă cu Bournemouth, când stadionul echipei a fost evacuat ca urmare a unei alarme false cu proiectil rămasă în interior în urma unei simulări și noiembrie când doi suporteri făceau turul stadionului și au rămas peste noapte într-o toaletă în speranța de a vedea meciul cu Arsenal fără a plăti bilet.

Cel care va ocupă această poziție este un fost inspector al poliției din Manchester, specialist în unitățile de căutare.

În ultimii ani în fotbalul european au fost mai multe atacuri care au pus pe gânduri oficialii cluburilor. În decembrie 2016, 37 de persoane au fost ucise în preajma stadionului Besiktas din Instambul, în Turcia, de o bombă ascunsă într-o mașină.

Cel mai grav atac din ultimii ani s-a petrecut în noiembrie 2015, când 130 de oameni au fost uciși în mai multe locuri din Paris. Au fost 3 atacuri sinucigașe în afara stadionului "Stade de France" în timpul amicalului Franța- Germania 2-0 , soldat fără victime sau răniți. Cu toate acestea, zgomotul s-a auzit, iar spectatorii prezenți în număr de 40000 au intrat în panică.

Surse: kathmandupost.ekantipur.com, independent.co.uk, thesun.co.uk

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează