INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Manchester United, pe urmele unui puşti de la Celtic Glasgow » Concurenţă importantă de la alte două cluburi din Premier League

Kieran Tierney 
(foto: Guliver/Getty Images)
Kieran Tierney (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat marti, 01 mai 2018 19:18

Kieran Tierney (20 de ani), fundaşul stânga al celor de la Celtic Glasgow, are parte de o ascensiune remarcabilă la formaţia scoţiană, fapt care a generat un interes major pentru tânărul fotbalist din partea cluburilor importante din Premier League. Pe listă se află echipe ca: Manchester United sau Tottenham, scrie The Sun.

Cotat de club la suma de 20 de milioane de lire sterline, Tierney este unul dintre cei mai constanţi jucători de la Celtic, apărătorul fiind deja folosit în 53 de partide din actuala stagiune, fapt care îl duce pe locul secund în topul celor mai utilizaţi jucători de managerul Brendan Rodgers la campioana Scoţiei.

52 de prezenţeare Tierney în acest sezon la Celtic, reuşind să îşi treacă în cont 4 goluri şi 11 pase decisive

Deşi Kieran Tierney şi-a prelungit recent contractul cu alb-verzii, până în anul 2023, este greu de crezut că acesta va continua pe Celtic Park şi din sezonul următor, presa engleză anunţând că fundaşul este o ţintă mai veche a lui Manchester United, care ar fi interesată de forţe proaspete în flancul stâng al defensivei, poziţie pe care Mourinho l-a folosit deseori în acest sezon pe experimentatul Ashley Young (32 de ani).

În plus, pe lângă cei doi granzi din Premier League amintiţi, şi cei de la Bournemouth ar fi interesaţi de serviciile internaţionalului scoţian, managerul Eddie Howe sperând că îl poate atrage pe Tierney printr-un post de titular asigurat, asigurându-i astfel o posibilă rampă de lansare către un club important din Europa.

Produs al academiei lui Celtic, Tierney a debutat la echipa mare în aprilie 2015, iar până în prezent a strâns deja 127 de apariţii la clubul din Glasgow. În plus, acesta a acumulat deja 9 prezenţe şi în naţionala Scoţiei, unde a debutat încă din martie 2016.

surse: thesun.co.uk, eurosport.com, goal.com

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează