INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Maniche povestește o întâmplare inedită cu Mourinho » Cum l-a pedepsit tehnicianul pe mijlocașul care i-a sfidat indicațiile

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat marti, 28 martie 2017 18:55

Fostul internațional portughez Maniche și-a amintit de un episod cu Jose Mourinho pe când el evolua la Benfica, iar "The Special One" abia făcea primii pași în cariera de antrenor principal, la începutul anilor 2000.

Câștigători ai Ligii Campionilor cu FC Porto în 2004, cei doi nu au avut parte de o primă întâlnire prea fericită, iar Maniche a fost pedepsit de tânărul tehnician după un gest nesportiv al mijlocașului retras din activitate în 2011, așa cum a povestit pentru canalul oficial al lui FC Porto.

"Nu îl cunoșteam încă pe Mourinho în postura de antrenor, ci doar ca secundul și translatorul lui Sir Bobby Robson. Mi-a oferit o încredere extraordinară la prima întâlnire, iar peste două săptămâni am avut o ședință de pregătire comună cu echipa a doua. Am avut o intrare dură la un jucător, iar asta nu i-a plăcut", a rememorat Maniche.

64 de goluriîn 443 de meciuri a reușit Maniche în carieră în cele 6 țări în care a evoluat: Portugalia, Rusia, Anglia, Spania, Italia și Germania

"I-a spus lui Mozer - asistentul său din aceea vreme - să mă scoată de pe teren și să mă trimită să fac ture de alergare în jurul terenului. Având deja o notorietate la Benfica, nu mi-a plăcut decizia sa, așa că am început să alerg încet și m-am oprit. La următorul meci m-a lăsat în afara lotului și m-a întrebat dacă știu de ce. «E din cauza puștiului acela..», am zis. M-a întrerupt și mi-a spus: «Nu, nu ești apt din punct de vedere fizic. Ai alergat doar două ture, nu poți juca»", a povestit fostul mijlocaș care a jucat la toate cele trei mari echipe din Portugalia: Benfica, Porto și Sporting.

"Am avut o discuție după acest episod, am revenit în echipă, am devenit căpitan și, ulterior, el a fost cel care m-a vrut și m-a adus la Porto", a recunoscut fostul internațional portughez.

sursa: record.pt

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează