CAMPIONATE    •   INEDIT

Marc Overmars: "Ogăraru m-a făcut să revin pe gazon!" :)

Alin Buzărin

De ce s-a golit stadionul din Ploiești

Vineri, 26 Decembrie 2008

Probabil unul dintre cei mai carismatici jucători din fotbalul mondial la începutul anilor 2000, mijlocaşul olandez Marc Overmars a revenit în vară pe gazon la 4 ani după ce şi-a anunţat retragerea din sportul de performanţă.

Se întîmpla în 2004. Atunci, la capătul turneului final al Campionatului European din Portugalia, "olandezul zburător" mărturisea că anii petrecuţi la cel mai înalt nivel îi sînt suficienţi. Deşi avea numai 31 de ani, Overmars, chinuit şi de o afecţiune mai veche la genunchi, a decis să renunţe la contractul de joc cu Barcelona şi să-şi folosească timpul în scopuri nelucrative.

Trecerea timpului nu a lăsat urme decît în actele de identitate ale fotbalistului care a îmbrăcat de 86 de ori tricoul "Portocalei Mecanice". Spiritul de observaţie al oficialilor grupării Go Ahead Eagles, din liga a doua olandeză, nu putea să rămînă insensibil la revenirea marelui campion. Ce s-a întîmplat, mai exact şi care este meritul lui Ogăraru în come-back-ul fostului internaţional?

"Am fost invitat la partida de retragere a lui Jaap Stam. M-am descurcat destul de bine în faţa unui adversar valoros, George Ogăraru. A doua zi, m-au sunat foarte mulţi agenţi din Olanda şi Germania, propunîndu-mi contracte de joc! Am declinat ofertele, dar am analizat propunerile.

Lucram deja la Go Ahead aşa că am decis să îi ajut pe cei de aici. Niciodată nu am jucat pentru bani, ci pentru alte lucruri, care în opinia mea sînt mai importante. Solidaritatea, mirosul ierbii şi sentimentul pe care ţi-l dă sportul de mare performanţă nu pot fi comparate cu nimic!" a explicat Overmars, 35 de ani, care a dezvăluit apoi şi cîteva dintre secretele formei sale fizice excelente.

"M-am antrenat o perioadă alături de Paul Bosvelt. Sîntem amîndoi foşti jucători de naţională şi acum îmi propun să-l conving şi pe el să revină".

Vezi un gol de senzaţie reuşit de Overmars pentru naţionala Olandei

Marc Overmars a debutat pentru Go Ahead Eagles în partida disputată pe 15 august împotirva lui Eindhoven şi a strîns pînă în prezent 13 jocuri la gruparea din liga secundă olandeză. De-a lungul carierei, Overmars a mai evoluat la Willem II, Ajax, Arsenal şi FC Barcelona.

Vezi momentul revenirii lui Overmars în activitate!

Comentarii (25 ) Adaugă comentariu

 •  28 Decembrie 2008, 18:45

anonimule autor gsp, ca de obicei un titlu fantoma. Olandezul in titlu zice ca "Ogăraru m-a făcut să revin pe gazon!", dar in articol nici vorba de asa ceva. va place sa batei campii? nu ar fi primadata. acum incepe sesonul de transferuri in strainatate a stelistilor. sa te tii la bombe bekaliene.

 •  28 Decembrie 2008, 17:40

mirosul ierbii t face sa revii pe gazon

 •  28 Decembrie 2008, 11:50

mmmm...mirosul ierbii!!!

 •  27 Decembrie 2008, 21:02

adica ogararu a jucat ca o cizma si l-a facut sa revina. tare mijloc de a convinge pe cineva.

 •  27 Decembrie 2008, 14:39

alta stire din lipsa de inspiratie... n-are nici o legatura ogararu cu overmars. oare cand o sa incetati sa mai dati stiri de dragul stirilor?

 •  27 Decembrie 2008, 12:17

toate ca toate, insa overmars e o legenda a fotbalului mondial. Dar asa va place voua, comentatorilor, sa va repeziti cu judecata...

 •  27 Decembrie 2008, 03:08

adevarul e ca ogararu bate autul foarte lung.....altceva ce mai vreti...ca oricum exsita banel cel mai tare iepure....fuge de absolut orice...oricum autul conteaza foarte mult..ce daca altceva nu mai face....oricum omul e la ajax!!! steaua importa jucatorii de la cele mai tari cluburi din europa....faco o colectie nemaipomenita cu propriile rebuturi..ca inca mai simt gustul blatului...cei cu sange tanar daca nu stiu asa ceva....nu au loc in lotul stelei..imi place de jiji=))

 •  27 Decembrie 2008, 01:24

Intr-o rom-english de Ferentari pura, inseamna ca individul a refuzat ofertele

 •  26 Decembrie 2008, 23:14

hahahahaha ogararu e varza daca n-a reusit sa-l tina pe un jucator de 35 de ani. Acuma ne dam seama de ce nu a jucat ogararu la ajax si s-a intors la steaua... Plin de bun simt , Overmars nu a declarat ca Ogararu e slab, ci ca a reusit sa faca o figura frunoasa alaturi de un jucator valoros.

 •  26 Decembrie 2008, 21:51

Va bateti joc de cititori cu aceste titluri. Jucatorul respectiv spune ca a vazut ca s-a descurcat destul de bine in fata lui ogararu si ca asta l-a determinat sa revina pe gazon. Asta inseamna ca singurul merit al lui Ogararu este ca a fost facut jalon probabil. Iar titlul stirii este o modificare nesimtita a cuvintelor declarate. Rusine.

Vezi toate comentariile (25)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii

1500 de caractere ramase