INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Mărirea şi decăderea unui jucător » Fernando Gago: talentul pierdut în umbră

Pe cînd era fericit, cu vedetele Realului în spatele său
Pe cînd era fericit, cu vedetele Realului în spatele său

Articol de - Publicat luni, 22 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 septembrie 2013 18:02

Cine şi-ar fi imaginat că numele puştiului despre care se vorbea la superlativ în 2006-2007 va fi uitat în doar cîţiva ani?

Prin 2006, Fernando Gago figura în toate topurile fotbaliştilor de perspectivă. EL şi Higuain erau consideraţi viitorul Argentinei. Unul din ei a avut noroc, altul nu prea.

După 11 ani petrecuţi la Boca Juniors, inclusiv junioratul, Gago era pregătit să facă pasul spre Europa. Şi era ambiţios nevoie mare. Voia să ajungă la un club mare, să fie cel mai bun!

Multe cluburi europene s-au bătut pe el: Chelsea, United, AC Milan, Juventus. Avea să ajungă chiar în vîrf: la Real Madrid! Însă se întîmplă uneori ca paşii uriaşi făcuţi în carieră să aibă un reves nedorit. Iar de acest lucru s-a convins din plin şi Gago.

Din paradis în infern
În primul sezon a avut postul de titular asigurat. De vis! Gago îşi îndeplinea destinul. Juca constant şi o făcea şi bine. Nu prea înscria, dădea rar o pasă de gol, dar era acolo, pe teren, şi asta era cel mai important.

Sezonul al doilea a fost la fel de frumos. Gago era încă om de bază pentru antrenor. Căpătase şi ceva încredere, aşa că începuse să ofere mai multe pe teren: mai multe pase de gol, ba chiar şi o reuşită într-un meci cu Sevilla, scor 3-4.

Acesta a fost, probabil, momentul culminant al carierei sale deoarece din sezonul următor începe să o ia la vale. Prezenţele pe teren scad, apar accidentările, iar numele lui Gago începe să fie din ce în ce mai des uitat.

Sezonul 2010/2011 e de uitat! Doar patru jocuri în campionat pentru un jucător care în anii precedenţi era o prezenţă constantă în primul 11. Multe meciuri pierdute din cauza accidentărilor, dar şi mai multe pierdute din cauza că antrenorul nu l-a inclus în lot.

Începe pribegia
Real se cam satură de el, aşa că începe să îi caute alte echipe. Nu reuşeşte să îl vîndă, aşa că îl împrumută un sezon la AS Roma. Aici pare că începe să se integreze şi să joace din nou fotbal. Are 30 de prezenţe şi chiar şi un gol marcat. Serie A pare a i se potrivi.

Dar împrumutul expiră, romanii nu se avîntă să plătească preţul cerut de Real pentru el, aşa că Gago ajunge la Valencia. Cumpărat cu 6,5 milioane de euro. Nu rezistă niciun sezon la "lilieci" deoarece este împrumutat la Velez Sarsfield.

Înapoi acasă! Dar cu adevărat acasă avea să ajungă abia în această vară cînd Valencia renunţă definitiv la el şi jucătorul semnează cu Boca Juniors. Prima lui echipă. Un loc bun de a o lua din nou de la capăt.

Pentru Gago, Europa a fost un vis frumos care s-a terminat prost. A ajuns la cel mai titrat club din lume, a fost titular şi a plecat prin uşa din dos.

De la 25 la 4 milioane de euro în 4 ani
În vremurile lui bune de la Real, Gago era cotat la 25 de milioane de euro. Era considerat unul dintre cei mai buni mijlocaşi din lume şi cu un viitor frumos în faţă. În doar patru ani, cota lui a scăzut dramatic. În prezent, valorează doar patru milioane de euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează