INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Martor la mită! A apărut dovada corupţiei: 1,2 milioane euro pentru voturi favorabile la CM 2018 şi 2022

Blatter şi marele Blatt: CM 2022 în Qatar // Foto: Reuters
Blatter şi marele Blatt: CM 2022 în Qatar // Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 27 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 26 noiembrie 2014 22:15

Fosta membră în Comitetul de Candidatură a Qatarului a fost de faţă în Angola, unde 3 membri africani ai Executivului FIFA ar fi primit bani pentru alegerea sediilor Mondialelor.

Scandalul de corupţie Rusia 2018 şi Qatar 2022 capătă dimensiuni tot mai ameninţătoare pentru FIFA în baza noilor dezvăluiri ale celui mai incomod pion al acuzării. Insiderul qatarian Phaedra Al Majid susţine că deţine şi probe în a confirma raportul procurorului american Michael Garcia.

Fostul director de comunicare în Comitetul de Candidatură a Qatarului a declarat, în interviul din cotidianul brazilian Folha de Sao Paulo, c-a fost martor la mită. Episodul s-a întîmplat în Angola, unde 3 dintre cei 4 membri africani ai Executivului FIFA au primit "oferte" de 1,2 milioane de euro pentru a vota gazdele următoarelor două Mondiale.

Contrar celor susţinute de FIFA şi de Qatar, adaugă Al Majid, unul dintre capii corupţiei ar fi Bin Hamann: "Era lobbyistul-cheie, parte integrală a strategiei care a asigurat victoria Qatarului", spune arabo-americanca păzită de trei agenţi FBI.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
larisa_i
larisa_i  •  27 Noiembrie 2014, 15:57

Ce amarati saracii astia de la FIFA, se chinuie atat pentru 1 milio de euro si ala impartit la 3. Pai la noi d-l Cocos lua 10 milioane scurt, numa asa, la o "tranzactie"

plischi
plischi  •  27 Noiembrie 2014, 14:14

mita este parte integranta a politicii de orice fel.

giuran
giuran  •  27 Noiembrie 2014, 13:45

Personal, lucrurile mi se par destul de simple. Daca se va dovedi ca Rusia si Qatar au obtinut prin infractiuni dreptul de a organiza Campionatul Mondial, ar trebui sa li se retraga imediat acesta onoare (cel putin asa ar fi logic). Cred ca momentan cercetarile sunt in faza incipienta si cu siguranta nu iese fum fara foc, insa organele abilitate ar trebui sa grabeasca, mai sunt 3.5 ani pana la campionatul mondial din Rusia, iar timpul de gasire a unei alte gazde este destul de scurt. In fine, este doar o parere si se bazeaza pe stirile din presa, cu siguranta sunt multe alte dedesupturi care nu ajung in media. Totusi ar fi o alta pata neagra pentru Fifa daca nu rezolva situatia in timp util

Vezi toate comentariile (9)
Comentează