INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Mărturia tulburătoare a lui Gabriel Batistuta: ”Am iubit fotbalul, dar fotbalul m-a nenorocit”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 11 iulie 2017 11:15

Gabriel Batistuta are și acum dificultăți de deplasare, din cauza durerilor de glezne cu care a rămas după încheierea carierei: ”Am cerut să mi se amputeze picioarele”.

A fost unul dintre cei mai mari atacanți argentinieni ai tuturor timpurilor timpurilor, dar fotbalul l-a costat sănătatea.

Gabriel Batistuta a dezvăluit deunăzi, într-un interviu acordat site-ului FIFA, că și acum are mari probleme cu durerile de glezne și abia se poate deplasa. "Cu mulți ani în urmă, pe când jucam în Italia, am spus la un moment dat că nu-mi place fotbalul. Dar eu mă refeream la antrenamente și la tactică, mi se păreau plictisitoare. Să joc mi-a plăcut întotdeauna. Atât de mult, că mi-am distrus picioarele. Am iubit fotbalul, însă fotbalul m-a nenorocit", a povestit fostul internațional, astăzi în vârstă de 48 de ani.

Batigol, cum i se spunea la Fiorentina, Roma și Inter, și-a încheiat cariera în 2005 și imediat au început problemele de sănătate: "Durerile de glezne deveniseră insuportabile. Nu mai aveam tendoane, nu mai aveam cartilagii, oasele se frecau unul de altul. Ajunsesem să nu mai pot merge, urinam în pat, deși toaleta era la 3 metri. L-am văzut pe Pistorius că se descurcă și fără picioare și i-am zis unui chirurg să mi le amputeze și pe ale mele. Mi-a replicat că-s nebun, dar a reușit să-mi reconstruiască glezna dreaptă"

3 ediții de CMa bifat Batigol (1994, 1998, 2002), inclusiv contra României (2-3). A înscris 10 goluri la aceste 3 Mondiale

"Am trăit și am respirat fotbal. Pentru că i-am oferit mai mult decât trebuia, acum abia pot să merg"
Gabriel Batistuta, fost internațional argentinian

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
valentinn10
valentinn10  •  11 Iulie 2017, 14:02

Nasol dar ai avut si satisfactii...Bati...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close