INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Messi, Alexis, James sau Suarez: cine ratează Mondialul? Toate calculele și scenariile înaintea ultimului meci din grupe

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 octombrie 2017 17:58

Argentina a remizat pe teren propriu cu Peru, scor 0-0, și are cutițul la os înaintea ultimei partide din grupă, contra reprezentativei din Ecuador. Brazilia este singura reprezentativă calificată matematic, în timp ce toate celelalte stau la mâna rezultatelor.

Uruguay are nevoie de minim un punct în partida de pe teren propriu cu Bolivia. Naționala lui Suarez se poate califica și în cazul unei înfrângeri dacă Chile învinge în Brazilia, iar Columbia nu bate Peru.

Chile își asigură participarea la Campionatul Mondial cu o victorie în fața liderului grupei, Brazilia. În eventualitatea unui egal, Argentina nu trebuie să învingă, iar partida dintre Columbia și Peru să se termine la egalitate. Se pot califica și în cazul unei înfrângeri, dacă Argentina nu își câștigă partida.

Și Columbia depinde doar de ea. Un egal în meciul cu Peru îi asigură calificarea la baraj, în timp ce o victorie o califică automat. Dacă pierde mai poate prinde doar poziția a cincea, cu condiția ca Argentina să piardă. 

Victoria este imperios necesară pentru argentinieni. Un egal le-ar fi de folos doar în următoarele situații și ar asigura prezența doar la baraj: Columbia învinge sau Peru învinge la diferență mai mare de 2 goluri. Pentru a prinde primele 4 poziții, Messi și compania au nevoie de o victorie dublată de: Chile să nu câștige, Columbia să nu învingă sau Peru să nu bată la o diferență mai mare decât Argentina. 

Cu o victorie, Peru are în buzunar cel puțin biletul pentru baraj. Dacă Argentina pierde, face egal sau câștigă la diferență mai mică decât o fac ei, peruanii merg direct la Mondial. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  07 Octombrie 2017, 13:30

dar clasamentul de ce nu il faceti public?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează