INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECLARAŢII

Messi, marcat de moartea lui Cruyff » Ce spune starul Barcelonei despre decesul olandezului

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 martie 2016 10:57

Legendarul Johan Cruyff a decedat ieri, la vârsta de 68 de ani, la Barcelona, din cauza cancerului pulmonar.

Olandezul a fost unul dintre cele mai importante nume din istoria Barcelonei, iar Leo Messi, cel mai bun jucător al catalanilor, a vorbit despre dispariția lui Cruyff.

"O mare parte din ce înseamnă Barcelona astăzi i se datorează lui Johan Cruyff. A fost persoana care a schimbat toate strategia de la acest club, dar și fotbalul pe care noi îl practicăm.

Cruyff a fost una dintre cele mai influente persoane pe care le-am cunoscut", a spus Messi, potrivit presei din Spania.

Cruyff a jucat la Barcelona cinci ani, între 1973 și 1979. Ulterior, olandezul a revenit ca antrenor la formația catalană, pe care a pregătit-o între 1988 și 1996. Cruyff a fost cel care a dus prima Cupă a Campionilor Europeni din istoria Barcelonei, în 1992.

În plus, în acea perioadă, Barcelona a mai câștigat campionatul de patru ori, trei Supercupe ale Spaniei, o Cupă a Spaniei și Supercupa Europei.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
439542782916624
Ervin Elias  •  25 Martie 2016, 20:38

Când o stea vorbește astfel despre o altă STEA,vorbele devin de prisos.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează