INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Mike Ashley ar putea renunța la Newcastle » Amanda Staveley ar putea fi noul investitor al «coțofenelor»

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat joi, 05 octombrie 2017 21:15

Una dintre cele mai bogate femei din Marea Britanie, Amanda Staveley, ar putea fi noul proprietar al lui Newcastle United.

Staveley a fost prezentă duminică la meciul disputat de Newcastle pe teren propriu cu Liverpool și încheiat la egalitate 1-1, declanșând speculații privind o posibilă preluare a formației antrenate de Rafa Benitez.

Staveley, care conduce fondul privat PCP Capital Partners cu un capital de 20 de miliarde de euro, a dorit să afle mai multe despre Newcastle. Publicația The Times susține că Staveley a vorbit cu oficialii lui Newcastle după meci și precizează că ambele părți sunt interesate să negocieze mai departe. Britanica nu a vorbit, însă, cu proprietarul clublui Mike Ashley și nu a făcut nicio ofertă. Nu este clar dacă Staveley intenționează să intermedieze o afacere sau să cumpere singură Newcastle.

În vârstă de 44 de ani, Staveley este cunoscută în special pentru conexiunile sale cu investitorii din Orientul Mijlociu. Femeia de afaceri nu se află la primul contact cu fotbalul. Fan al lui Liverpool, Staveley a avut două tentative în trecut de a prelua echipa antrenată de Jurgen Klopp, ultima propunere făcută fiind o ofertă pentru o cotă din club împreună cu compania chineză Everbright Limited, însă aceasta a fost respinsă de actualii proprietari ai lui Liverpool, Fenway Sports Group.

De asemenea Staveley a încercat să cumpere și Tottenham însă fără succes. În 2008 ea l-a ajutat pe Sheikh Mansour să preia Manchester City.

surse: businessinsider.com, skysports.com, thesun.co.uk

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează