INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

Milan, vândut. Chinezilor! Patronul Berlusconi a semnat ieri un acord preliminar cu un consorțiu de investitori

Articol de - Publicat sambata, 06 august 2016 00:00

Silvio Berlusconi se desparte de AC Milan după 30 de ani. Fostul premier al Italiei a semnat ieri un acord preliminar cu grupul Sino-Europe Investment Management Changxing, condus de managerul Yonghong Li.

Prețul tranzacției: 740 de milioane de euro pentru 99,93 la sută din acțiuni, în care intră și datoriile clubului, cifrate la 220 de milioane.

Clauză de 350 de milioane

Cheia afacerii? Berlusconi, care în ultimul an a tratat cu mai mulți afaceriști chinezi, a vrut să se asigure că noii proprietari ai rossonerilor vor și investi serios în club. Așa că reprezentanții amintitului consorțiu au fost nevoiţi să semneze o clauză potrivit căreia se angajează să cheltuiască 100 de milioane de euro chiar în acest an, până la finele căruia se va încheia tranzacția, și alte 250 de milioane în 2017 și 2018.

Nimic în ultimii 5 ani

Bani pe care actualul patron susține că nu mai avea de unde să-i scoată. Lipsa investițiilor s-a resimițit puternic în ultimii 5 ani, când multipla campioană a Italiei (18 titluri) și a Europei (7) n-a câștigat niciun trofeu. Iar precedentele 3 sezoane de Serie A le-a încheiat pe poziții modeste: 8, 10 și 7.

11.124 de zilea fost Berlusconi președintele Milanului. A preluat clubul pe 20 februarie 1986

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează