INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NEWCASTLE

Milioane date la gunoi și o UMILINȚĂ imensă pentru Rafa Benitez! Ce echipa neînsemnată, aproape de desființare, a promovat în Premier League, în dauna lui Newcastle!

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat marti, 18 aprilie 2017 19:38

Victoria împotriva lui Wigan, scor 2-1, a pecetluit promovarea în Premier League a celor de la Brighton & Hove Albion. "Pescărușii" revin în primul eșalon după 34 ani de pauză, în urmă cu două decenii fiind la un pas de a spune adio fotbalului profesionist, scrie BBC.

Brighton și-a asigurat matematic promovarea cu trei etape înainte de final, distanțându-se la 7 puncte de Newcastle, care a bifat trei partide consecutive fără victorie.

Succesul istoric al irlandezului Chris Hughton este cu atât mai important cu cât întreg lotul "pescărușilor" valorează mai puțin de jumătate decât cel al "coțofenelor".

Fondat în 1901, Brighton a avut o singură perioadă în primul eșalon englez, între 1979-1983. În 1997, clubul de pe Falmer Stadium a fost aproape să retrogradeze în National League, salvându-se în ultima etapă după un 1-1 dramatic la Hereford.

Brighton a început apoi o ascensiune lentă, promovând în Championship la finalul sezonului 2010-11.

După câteva sezoane modeste, în care au fost aproape de o nouă retrogradare, "pescărușii" au reușit imposibilul în fața principalelor combatante Newcastle, Reading, Sheffield Wednesday și Huddersfield cu nume precum Beram Kayal, Solly March sau golgheterii Glenn Murray și Anthony Knockaert.

În ciuda investițiilor masive de la Newcastle, care a cheltuit peste 57.000.000 £ (valoarea întregului lot al lui Brighton) în vara trecută, dar și a celor două victorii în meciurile directe din acest sezon, Benitez rămâne în urma lui Hughton, care își ia revanșa în fața "coțofenelor" pentru demiterea timpurie din sezonul 2010-11, deși i-a promovat în Premier League în acel an.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
1344423742316400
Andrei Halapciuc  •  07 Mai 2017, 16:27

How about now?

doriansky
doriansky  •  19 Aprilie 2017, 08:42

Articol slab ... dezinformare si penibilism jurnalistic demn de o "fitzuica de chilotzareala" asta reiese in mod clar din cele 15-16 randuri asternute de acest pseudojurnalist numit Raymond. Evident ca prin titlul ce contine cuvinte gen "umilinta imensa, echipa neinsemnata, desfiintare sau dauna" autorul acestor jenante randuri incearca sa adune click-uri .... nu stiu in ce masura reuseste asta dar in mod sigur are un succes enorm in a-si atrage antipatii sau chiar repulsie.

para.para
para.para  •  18 Aprilie 2017, 22:11

Pe langa faptul ca Newcastle e pe locul 2, la 6 puncte distanta de locul 3 si mai sunt 3 etape, iar urmatorul meci il are acasa cu Preston, luni pe 24 aprilie cand, daca castiga promoveaza 100%, pana si neica nimeni de la Brighton & Hove Albion valoreaza mai mult decat toata liga voastra, descultilor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează