INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2018

Mingea Mondialului a zburat în spațiu cu Soyuz! Se va juca fotbal pe Stația Spațială Internațională 

FOTO: fifa.com
FOTO: fifa.com

Articol de - Publicat joi, 22 martie 2018 11:21

Mingea cu care se va juca la Campionatul Mondial din Rusia 2018 a ajuns în spațiu. Comandantul Oleg Artemiev susține că ”acesta va fi probabil balonul și la meciul de deschidere al turneului final”. N-a lipsit de la bord nici mascota CM, lupul Zabivaka.

În timp ce Occidentul protestează împotriva lui Putin, mulți oficiali ai Uniunii Europene anunțând că nu vor veni la Mondial, rușii continuă să promoveze competiția din vară. La 408 kilometri deasupra Pământului. Pe Stația Spațială Internațională.

Miercuri, când racheta Soyuz s-a înălțat spre cer de la cosmodromul kazah Baikonur, chiar de la faimoasa rampă 1, folosită și de Iuri Gagarin, primul om care a zburat în spațiu, pe 12 aprilie 1961, la bord era și Telstar 18 Adidas, mingea turneului final. 

"Acesta va fi probabil balonul folosit și la meciul de deschidere, din 14 iunie, Rusia - Arabia Saudită", a anunțat comandantul Oleg Artemiev, însoțit acum de doi cosmanauți NASA, Andrew Feustel și Richard Arnold. 

Un alt astronaut rus, Anton Șkaplerov, va aduce mingea înapoi. Între timp, se va juca fotbal în imponderabilitate pe Stația Spațială. Un meci Rusia - SUA, cu arbitraj japonez.  Artemiev a luat cu el și mascota Mondialului. "Fiul meu iubește fotbalul și m-a rugat să-l iau în spațiu pe lupul Zabivaka". 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează