INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Anunț teribil! » O legendă a fotbalului suferă de Alzheimer

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 octombrie 2015 10:49

Bayern Munchen a dezvăluit că Gerd Muller, care va împlini 70 de ani pe trei noiembrie, suferă de Alzheimer.

Fostul legendar atacant bavarez din perioada 1964-1979 este internat într-un centru specializat de cînd a aflat că are teribila maladie.

"Din februarie 2015, Gerd Muller a fost tratat cu mult profesionalism și are un puternic suport din partea familiei", au scris cei de la Bayern într-un comunicat oficial.

Muller este considerat unul dintre cei mai buni atacanți din istorie, marcînd 533 de goluri în 585 de meciuri. Neamțul a fost campion mondial în 1974 și campion european și a deținut pînă în 2012 recordul de cele mai multe goluri marcate într-un sezon, 91.

"A fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din lume. Fără el, Bayern și fotbalul german nu ar mai fi ceea ce înseamnă azi", Rummenigge, președintele clubului.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
radikworld
radikworld  •  08 Octombrie 2015, 00:57

de unde asa record de 91 de goluri intr-un sezon? ..............e o eroare sau chiar exista asa record????????????

gica.paunescu
gica.paunescu  •  07 Octombrie 2015, 13:39

L-am urmarit si eu jucand pe Gerd Muller; intr-un meci la Bucuresti, cu Steaua, in primavara lui '73 , cred; s-a terminat 1-1 , a fost un rezultat bun ptr. noi, la acea vreme; si dupa aceea, finala de la Munchen din 1974 ( prezentata in intervalul minutelor 4-5 din filmul atasat acestui articol ); nu l-am recunoscut in imaginea postata la articol, pare a fi mai degraba Dragos Bucur, actorul roman contemporan, peste vreo 25-30 de ani; e regretabil ca filmuletul, indiferent de cine l-a compilat, nu pastreaza o cronologie a prezentarii ; ba chiar imi pare ca vad faze prezentate de doua ori ( cea in care, in tricou rosu, inscrie la poarta din dreapta imaginii, prezente in prima si a doua parte a filmuletului- intervalul min. 2:50-3:00, si 6:35-6:45 si golul marcat Olandei in '74, intervalul min. 4-5 si ultima faza din filmulet). Altfel, vedem ca toti inaintam in varsta, iar unii au si nesansa sa ,, se-ntalneasca'' cu nenea Alzheimer. C-asa e-n viata...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close