INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REVENIRE

Mutare de senzație: Luciano Moggi a preluat un club din Europa de Est!

Articol de GSP - Publicat joi, 27 aprilie 2017 16:27

Fostul director general al lui Juventus, Luciano Moggi, a revenit în fotbalul profesionist. Acesta a fost cooptat în conducerea clubului albanez Partizani Tirana.

Omul de fotbal care în iulie va împlini 80 de ani va fi director general al formației din capitala Albaniei în următorii 3 ani.

Moggi a fost deja prezentat la Partizani. Informația este pe site-ul oficial al clubului, însoțit de imaginea de mai jos: "Datorită experienței pe care o are, Moggi poate ajuta clubul să ajungă la cel mai înalt nivel. Nu doar la nivel național, cât și internațional". 

Cine e Partizani Tirana:
- formația a apărut la 4 februarie 1946 (71 de ani)
- în ultima ediție de campionat a terminat pe locul 2 și acum este tot pe 2, la egalitate cu Kukesi și cu 3 puncte peste Skenderbeu
- are 15 titluri în Albania, ultimul abia în sezonul 1992-1993
- are 15 Cupe ale Albaniei, ultima în 2004

Implicat în scandalul Calciopoli

Juventus a fost retrogradată în Serie B, iar titlurile câştigate în 2005 şi 2006 i-au fost retrase în scandalul Calciopoli, managerul general Luciano Moggi şi directorul Antonio Giraudo fiind găsiţi vinovaţi de faptul că obţineau arbitraje favorabile.

''Acest proces s-a desfăşurat într-un mod anormal. Nu s-a ajuns la nicio concluzie'', a declarat Moggi după anunţarea verdictului.

În 2011, un tribunal din Napoli l-a găsit vinovat pe Moggi de trucare de meciuri şi l-a condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare, dar Moggi a făcut apel. Tribunalul a afirmat că Moggi a fost capul unui grup care încerca să selecteze arbitri pentru anumite meciuri, pentru a influenţa rezultatele, însă oficialul a negat acest lucru.

În acelaşi an, Comitetul Olimpic Italian (CONI) a pierdut un apel de ridicare a suspendării sale pe viaţă din fotbalul italian. În urma prescrierii, Moggi a evitat o pedeapsă de 28 de luni de închisoare, iar Giraudo una de 20 de luni.

A încercat afaceri și cu Dinamo :)

Meciul Dinamo - Săgeata Năvodari 4-1 din 2014 a fost urmărit din tribune de către Luciano Moggi şi Augusto Inacio.

După acel meci Luciano Moggi a declarat că a venit în România pentru a urmări mai mulţi jucători. Italianul a fost impresionat atunci de Matei, Lazăr şi Rotariu.

La un moment dat s-a pus problema unui parteneriat între Moggi și Dinamo. Italianul urma să ducă mai mulți fotbaliști din "Groapă" în Italia.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
831959706877275
Cristian Baltaru  •  27 Aprilie 2017, 17:40

Alooo,băieții de la www.gsp.ro,se aude?Ia mai uitați-vă voi pe articolul ăsta și vedeți ce ați scris:,,Cine e Partizani Tirana: - formația a apărut la 4 februarie 1946 (61 de ani)''. Partizani TIrana are 71 de ani,nu 61 de ani,se pare c-ați fost corigenți sau repetenți la matematică,în clasele primare! :) Corectați articolul,că vă faceți de râs dacă n-o veți face!

rares_vb
rares_vb  •  27 Aprilie 2017, 17:28

Aș zice că Partizani Tirana are 71 de ani, dacă a fost înființată în 1946.

paulg40
paulg40  •  27 Aprilie 2017, 16:46

Ma pufneste rasul.Se refac vechi imperii!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează