INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

Mutare surprinzătoare în Germania! Bundesliga ar putea urma modelul din Liga 1: "Să se încheie dominația lui Bayern"

foto: reuters
foto: reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 20 septembrie 2016 10:32

Bayern are de ce să se teamă în anii ce urmează. Rivalele din campionat își doresc un sistem play-off pentru a avea mai multe șanse la campionat.

După 6 titluri în ultimul deceniu, Bayern ar putea avea de tras serios în următorii. Fiind angrenată de cele mai multe ori în fazele finale ale Ligii Campionilor și departe de a întâmpina vreo problemă în Bundesliga, echipa antrenată din acest sezon de Carlo Ancelotti poate să aibă de tras până la finalul sezonului în cele două competiții.

Oficialii lui Dortmund, Leverkusen, Monchengladbach își propun să transforme campionatul din Germania într-unul mai palpitant.

Chiar antrenorul rivalilor de la Dortmund,  Thomas Tuchel, este de părere că finalurile de sezon ar fi unele incendiare și ar oferi un suspans mult mai intens: "  De ce nu? Le dă echipelor de pe următoarele locuri oportunitatea să mai aibă o șansă la titlu.Sunt deschis la o astfel de schimbare".

De aceeași părere este și Wolfgang Holzhauser, președintele executiv al lui Leverkusen: "Sistemul play-off și play-out ar putea încheia dominația lui Bayern. Nu e bine când deja știi cine va fi campioană încă din octombrie" 

România și Belgia au avut play-off în sezonul trecut, iar din acest an Bulgaria și Danemarca au preluat sistemul.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  21 Septembrie 2016, 14:47

In Romania trebuie introdus in premiera sistemul competitional regulat cu 16 echipe din care 4 retrogradeaza direct si barem de penalizare de 40 de puncte si barem de bonificare de 60 de puncte. Dupa aceea in mod cert si celelalte tari vor avea ce sa preia de la noi, inclusiv Germania, rezultatele, progresul fotbalului nostru devenind cert, indiscutabil.

sooos1ck
sooos1ck  •  20 Septembrie 2016, 12:16
Postat de dl.axinte pe 20 Septembrie 2016, 11:11

...niemals.... in Germania continuitatea e la mare pret... nu veti vedea niciodata bulibaseala din asta cu playout si playoff....daca vor sanse la titlu, sa bage mana in buzunar si sa investeasca...ca bani sunt mai multi decat in orice alta tara europeana....

Deci pana la urma ai succes in sport doar daca ai bani si esti bogat...nici asa nu e corect!

dl.axinte
dl.axinte  •  20 Septembrie 2016, 11:11

...niemals.... in Germania continuitatea e la mare pret... nu veti vedea niciodata bulibaseala din asta cu playout si playoff....daca vor sanse la titlu, sa bage mana in buzunar si sa investeasca...ca bani sunt mai multi decat in orice alta tara europeana....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close