INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA LIGII FRANȚEI / "SFERTURI" / AMIENS - PSG 0-2

Neymar, fotbalistul cu gheata la cap » A înscris la debutul în toate competițiile la PSG

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2018 10:28

Brazilianul Neymar a marcat al 20-lea său gol în roș-albastru, primul în Cupa Ligii. Și a sărbătorit într-un mod inedit: a dansat cu gheata pe cap. PSG s-a impus, scor 2-0, în fața lui Amiens. 

Îl enervează agresivitatea fundașilor din Ligue 1. De fiecare dată când ține mai mult mingea, Neymar e lovit peste picioare. Se ridică și îi face semn căpitanului Thiago Silva, care îi cere arbitrului să-l protejeze pe jucătorul de 222 de milioane de euro. Când înscrie, nu uită să le dedice golul și lor, apărătorilor adverși.

Miercuri seară, brazilianul a transformat un penalty, marcând și la debutul în Cupa Ligii, la fel ca în toate competițiile cu PSG: Ligue 1, Champions League și Cupa Franței. După reușită, a 20-a în acest sezon în 22 de meciuri, și-a dus arătătorul la gură. "Liniște!", pentru toți jucătorii care-l lovesc pe teren. Apoi, s-a descălțat, și-a pus gheata dreaptă pe cap și a început să danseze. Cel mai fericit a fost sponsorul. Imaginea lui Neymar cu gheata pe cap a făcut înconjurul lumii. 

20 de goluri și 14 pase decisive are Neymar în acest sezon la PSG

Tehnologia de linia porții s-a defectat

Probleme pentru arbitrul Rainville. În minutul 78, mingea a depășit clar linia porții la lovitura de cap a lui Rabiot, era 0-2, dar ceasul "centralului" nu a vibrat. Rainville a trebuit să revadă faza pentru a valida golul. Nu e prima oară când "goal line technology" se defectează în Franța. S-a mai întâmplat la Dijon - Bordeaux (4-2, 1 decembrie) și la Troyes - Amiens (1-0, 16 decembrie). 

Parizienii, sfătuiți de club să nu meargă în Dubai

În vacanța de iarnă, cei mai mulți jucători ai Parisului au ales țările cu climă caldă. Dar pe listă a apărut o interdicție. Clubul, deținut de Qatar Sports Investement, i-a sfătuit să nu ajungă în Emirate, la Dubai, o destinație preferată a fotbaliștilor. De ce? Pentru că Emiratele fac parte dintre țările care au încetat relațiile cu Qatarul, acuzând Doha că sprijină organizația teroristă Statul Islamic. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
chr508
chr508  •  11 Ianuarie 2018, 11:08

"34 de goluri are Neymar în acest sezon la PSG: 20 de goluri și 14 pase decisive" - logica ta se apropie de a lui Hagi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează