INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Neymar va primi un bonus uriaş de la PSG dacă va câştiga Balonul de Aur » Clauză surpriză în contractul brazilianului

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat marti, 17 octombrie 2017 23:22

Neymar, cel mai scump jucător din istoria fotbalului, va beneficia de o primă de 3 milioane de euro din partea celor de la Paris Saint-Germain în cazul în care va fi desemnat câştigătorul Balonului de Aur, potrivit cotidianului Le Parisien.

După ce a dat peste cap toate recordurile odată cu transferul fotbalistului de la Barcelona, PSG surprinde cu încă o clauză, bonusul de 3 milioane de euro putând fi activat în fiecare an al contractului, adică până în 2022. Deşi prevederea este una destul de inedită, bonusul financiar nu va fi unul extraordinar pentru Neymar, acesta echivalând cu salariul său net pe o lună la formaţia din capitala Franţei.

În acest fel, echipa pariziană consideră că îi poate aduce o doză suplimentară de motivaţie lui Neymar, iar eventuala obţinere a trofeului de către fotbalist ar creşte şi reputaţia clubului.

Totuşi, aripa PSG-ului nu va avea o misiune deloc uşoară în acest an. Neymar se află printre cei 30 de candidaţi anunţaţi deja de France Football, cei mai aprigi adversari ai săi urmând să fie coloşii Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi.

Câştigătorul Balonului de Aur 2017 va fi anunţat în mai puţin de două luni, pe 6 decembrie.

În demersul său, sud-americanul de 25 de ani are şi sprijinul coechiperilor, Edinson Cavani şi Kylian Mbappe exprimându-şi dorinţa de a-l vedea pe Neymar ridicând trofeul.

"Am spus de multe ori, îmi doresc ca Neymar să câştige Balonul de Aur. Ca să fie cel mai bun trebuie să înscrie multe goluri, astfel ne va ajuta să câştigăm trofee. Iar eu vreau asta", a spus uruguayanul.

De partea cealaltă, Mbappe, un alt jucător pentru care PSG va sparge banca în viitorul apropiat, nu se vede candidând încă pentru această distincţie, dar îşi doreşte să-l ajute pe Neymar.

8 golurişi tot atâtea pase decisive şi-a trecut în cont Neymar la PSG

"Nu visez încă la acest trofeu. Am deja un coechipier care îl poate câştiga. Din punct de vedere individual, obiectivul meu este de a înscrie cât mai multe goluri şi de a-l ajuta pe Neymar. Şi el ne poate ajuta să câştigăm trofee, deci va trebui să avem grijă de el. Voi face tot ce îmi stă în putinţă sa-l ajut să câştige Balonul de Aur. Aş fi fericit", a declarat tânărul de 18 ani adus de la Monaco.

sursa: leparisien.fr

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
dubluv
dubluv  •  18 Octombrie 2017, 08:48

parca Neymar ar trebui sa plateasca lui PSG un bonus daca iese Balon de Aur. Doar pentru asta a plecat de la Barcelona, nu?

887888274661367
Pompiliu Bota  •  18 Octombrie 2017, 08:53

Vise, Balonul de Aur merge la ... CR7: Liga Campionilor, Supercupa Europei, titlul în La Liga şi Supercupa Spaniei, calificarea (fara emotii) la mondiale cu o echipa modesta !

zorro5
zorro5  •  18 Octombrie 2017, 05:58

Neymar e cel mai mare las din istoria fotbalului ; a vrut sa aibe cel mare salariu din lume si a vrut sa aibe nr 10 pe tricou ; s-ar putea sa ajunga nr 1 mondial daca ies la pensie Messi si Ronaldo !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează