INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Nici Jorge Mendes nu scapă! Impresarul lui Cristiano Ronaldo a fost acuzat de fraudă fiscală

Jorge Mendes alături de Cristiano Ronalod // FOTO: Guliver/GettyImages
Jorge Mendes alături de Cristiano Ronalod // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 iunie 2017 09:54

Cristiano Ronaldo riscă până la șapte ani de închisoare, după ce a fentat Fiscul spaniol cu 14,7 milioane de euro în perioada 2011-2014, dar nici Jorge Mendes nu scapă de justiția iberică.

Portughezul în vârstă de 51 de ani, considerat cel mai important agent de jucători din lume, a creat întreaga structură de companii-paravan în paradisul caraibian pentru a ascunde sumele provenite din câștigurile din publicitate ale clienților săi de la Gestifute.

Mendes a fost acuzat de evaziune marți după-amiază, la tribunalul din Pozuelo de Alarcon, suburbie bogată a Madridului. El a fost audiat în cazul de fraudă fiscală în care e implicat atacantul columbian Radamel Falcao, AS Monaco, unul dintre jucători săi celebri de la Gestifute. 

Acuzația vine dupa investigația jurnalistică Football leaks, la care Gazeta Sporturilor a fost partener, publicând detaliile rețelei offshore prin care impresarul lui Ronaldo, Jorge Mendes, a trecut banii. 

Citește integral episodul 1: Fabrica de evitat taxe Mendes. Clienți: Ronaldo, Mourinho și alții. Suma prelucrată: 188,4 de milioane de euro

+ De unde a pornit totul: Căutare: Romania. 4563 de documente. Ștucan dezvăluie povestea din spatele investigației Football Leaks

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează