INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Noi probleme la Barcelona » Încă un star al catalanilor a fost acuzat de fraudă

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 ianuarie 2016 14:46

După ce Leo Messi și Javier Mascherano au fost acuzați de fraudă de către fiscul spaniol, acum a venit rîndul lui Neymar să aibă aceleași probleme.

Procurorii spanioli l-au acuzat pe Neymar de fraudă și corupție, în cazul transferului său de la Santos la Barcelona, din 2013. În acest dosar sînt acuzați deja fostul și actualul președinte al Barcelonei, tatăl jucătorului, doi foști președinți de la Santos și cluburile Barcelona și Santos, potrivit presei din Spania.

Scandalul a fost declanșat de DIS, un fond de investiții ce deținea 40% din drepturile federative lui Neymar și își cere suma de bani pe care trebuia să o primească.


"Simțim că am fost trădați. Sîntem victimele unei fraude. Regretăm că un jucător atît de talentat a fost folosit pentru asta" Roberto Moreno, șeful DIS

Transferul lui Neymar, oficializat pe 3 iunie 2013, n-a costat Barcelona doar  57 de milioane de euro, cum anunţase iniţial, ci aproape dublu: 94.892.181,29 euro!

656374 operatiunea neymar

După ce a forţat clubul catalan să ofere toate actele acestei tranzacţii, Fiscul spaniol a descoperit suma globală. Barca a plătit, în 3 ani, 2011-2013-2014, 82.743.485 de euro.

Fiscul spaniol îi acuză pe catalani de evaziune fiscală de 13 milioane de euro, dar procurorii susţin că suma este mai mare.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează