INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Nu sînt Baggio şi Batistuta. Nu o să crezi cu ce jucători făcea colecţie Xavi la World Cup '94!

Articol de - Publicat duminica, 03 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 22 august 2012 15:51

Omul care a marcat un stil, punîndu-şi puternic amprenta asupra jocului Spaniei, alături de care a reuşit să devină campion european şi mondial are amintiri frumoase de cînd era doar un puşti şi colecţiona stickere Panini.

Xavi Hernandez, unul dintre cei mai buni fotbalişti din lume, poate recita, din memorie, mai mult de jumătate de echipă naţională a României! E adevărat, cea din 1994, "Generaţia de Aur".

Într-un interviu acordat pentru El Pais, mijlocaşul Barcelonei mărturiseşte că este "bolnav" de fotbal: "De cînd eram mic eram aşa. Făceam colecţie de stickere. Acum cîteva zile, datorită impresarului meu, Ivan Corrteja, Panini mi-a dăruit albumele din sezoanele 73-74. Carmelo, fotograful naţionalei, mi-a zis că dacă îmi plac există o posibilitate să facă rost de ele. Aşa că le mulţumesc celor de la Panini.

De cînd eram copil eram fascinat de fotbal. Ce mi-a rămas cel mai proaspăt în memorie e entuziasmul cu care aşteptam Mondialul. Îmi aduc aminte perfect de colecţia de stickere din '94 şi, mai ales, nu mă întreba de ce, de românii Prunea, Răducioiu, Prodan, Hagi, Munteanu, Popescu. La fel, mi-aduc aminte de Bulgaria cu Stoichkov, Letchkov, Iordanov, Balakov, Penev. Făceam albume, pe ţări, şi le numeam "Jucători celebri din lume". Iar, la final, alegeam "11"-le perfect: Schmeichel, Cafu, Maldini, Baresi şi mai ştiu eu cine... Doamne, cît îmi mai plăcea! Acum mă întreb: Mai sînt oare copii care fac asta?"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
tigruzzu
tigruzzu  •  04 Iunie 2012, 01:31

E-he! Unii din noi încă prin 1983, când bubuia Craiova Maxima, umpleam caiete în care făceam pe hartie trageri la sorți, puneam scoruri la meciuri imaginare în Cupa Campionilor, Cupa Cupelor și Cupa UEFA în sistemul cu 4 grupe a câte 4 echipe în loc de optimi. Cam cum a ajuns actuala Ligă a Campionilor abia prin 1992. Apoi îl întrebam pe bunicul cu cine ține, după care îi spuneam scorul ce-l trecusem pe hârtie. Mare bucurie mai aveam când bunicul alegea echipa ce pe hârtie deja pierduse meciul... Peste ani, ajungeam să jucăm fotbal și peste hotare. Acum, suporteri. FZR!

gazistu
gazistu  •  03 Iunie 2012, 23:58

poti sa stii ca putea fi mandru cu NATIONALA ROMANIEI 94` NATIOANLA DIN 94 A ROMANIEI ERA CHIVALENTA OLANDEI, germaniei sau frantei de acum... respect ROMANIA 94`

costacurta
costacurta  •  03 Iunie 2012, 20:33

NE LASA MASCA XAVI CU CE SPUNE.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează