INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

OFICIAL » FC Barcelona a anunţat noul antrenor şi primul transfer pentru sezonul viitor!

foto: fcbarcelona.cat
foto: fcbarcelona.cat

Articol de GSP - Publicat luni, 19 mai 2014 00:00 / Actualizat marti, 20 mai 2014 17:31

Gerardo Martino a anunţat la finalul jocului cu Atletico Madrid că va pleca de la FC Barcelona. Aşa cum se anticipase, Luis Enrique a semnat pe doi ani cu echipa de pe Camp Nou. 

Fostul jucător al catalanilor a venit la propunerea directorului sportiv Andoni Zubizarreta. Va fi a treia etapă a lui Luis Enrique la Barcelona. Prima perioadă a fost între 1996 şi 2004 ca jucător, apoi din 2008 pînă în 2011 a antrenat Barcelona B, iar acum este antrenorul primei echipe. Tehnicianul a mai pregătit între timp AS Roma şi Celta Vigo.

Secunzi la Barca în mandatul regretatului Tito Vilanova, Jordi Roura şi Aureli Altimira vor fi director, respectiv coordonator la academia Barcelonei.

Palmaresul lui Luis Enrique la Barcelona ca jucător:

La Liga: 97-98, 98-99
Cupa Regelui: 96-97, 97-98
Supercupa Spaniei: 1996
Cupa Cupelor: 96-97
SuperCupa Europei: 1997

300 de meciuri are Luis Enrique la Barcelona
109 goluri a marcat acesta pentru catalani


Primul transfer vine din Germania
Marc-Andre Ter Stegen este prima achiziţie a clubului blaugrana. Portarul de 22 de ani vine ca înlocuitor al lui Victor Valdes. Conducerea Barcei a anunţat azi că Pinto nu va mai continua. Portarului îi expiră contractul în această vară.

"Îi mulţumim lui Pinto pentru profesionalism şi devotament în anii petrecuţi la club", scrie într-un comunicat pe site-ul Barcelonei.

"Ter Stegen este considerat un portar de mare viitor în fotbalul european, care a debutat în Bundesliga la doar 18 ani şi a devenit titular la Borussia Monchengladbach în ultimele trei sezoane, fiind ales cel mai bun goalkeeper din Germania în 2012. Are 1.89m şi domină jocul aerian. Chiar dacă este tînăr, are personalitate şi experienţă, debutînd şi la naţională", mai scrie în comunicatul Barcelonei.

De asemenea, Luis Enrique va conta sezonul viitor pe întoarcerile lui Rafa Alcantara (împrumutat la Celta) şi Gerard Deulofeu (Everton).

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
dash.berlin
dash.berlin  •  20 Mai 2014, 13:04

Nu stiu daca Luis Enrique este omul potrivit pentru Barcelona .Mai bine insistau pe varianta Jürgen Klopp.

rokko
rokko  •  20 Mai 2014, 08:51

O sa termine Barca pe 3 sau 4 in campionat daca nu aduc urgent cativa jucatori noi la echipa .

rsalexander
rsalexander  •  20 Mai 2014, 08:40
Postat de talpaiadului pe 20 Mai 2014, 06:10

Mda, eu pun pariu ca la anul Barcelona nu va lua nici un trofeu. Conducerea clubului este total depasita de situatie. Cea mai buna echipa a tuturor timpurilor a fost distrusa de catre cea mai proasta conducere a tuturor timpurilor.

Exact.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează