INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BORUSSIA DORTMUND

OFICIAL "Pleşan de Germania" a semnat cu noua echipă » De la "mereu am fost fanul lor" la "aici e casa mea"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 21 iulie 2016 13:07

Borussia Dortmund a confirmat oficial faptul că Mario Gotze va reveni la echipă, după trei sezoane petrecute la Bayern Munchen.

Conform presei din Germania, mijlocașul de 24 de ani va efectua vizita medicală în cursul zilei de azi, iar Dortmund va plăti aproximativ 25 de milioane de euro pentru transfer, după ce în 2013 îl vânduseră pentru 37 de milioane de euro.

Gotze a semnat un contract valabil până în 2020 cu noua sa echipă, unde va încasa un salariu de opt milioane de euro pe an. În cei trei ani în care a evoluat pentru bavarezi, Gotze nu a reușit să se impună în echipa de start și a fost accidentat în mai multe rânduri și nu făcea parte din planurile noului antrenor al echipei, Carlo Ancelotti.

"Înțeleg faptul că mulți suporteri nu au înțeles și multora nu le-a plăcut decizia luată de mine în urmă cu trei ani. Privind înapoi, nu aș mai lua aceeași hotărâre. Obiectivul meu este să joc cel mai bun fotbal în orașul care este casa mea. Vreau să încerc să conving cu evoluțiile mele, mai ales suporterii care nu mă așteaptă cu brațele deschise", a spus Gotze la revenire.

Acum 3 ani, Gotze a declarat că unul dintre motivele transferului său la Bayern este faptul că s-a născut în Bavaria și chiar în timpul junioratului petrecut la Borussia susținea că ține cu bavarezii.

În România, Mihăiță Pleșan este un exemplu asemănător, cel care s-a declarat atașat emoțional de fiecare dată când a semnat cu o echipă, fie ea Dinamo, Steaua, Craiova sau Timișoara.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
fcsb.86
fcsb.86  •  21 Iulie 2016, 16:54
Postat de arsenie_b pe 21 Iulie 2016, 16:43

Au si nemtii "caracterele lor". Goetze va ramane probabil in istorie cu golul din finala CM 2014, ceea ce este oricum o realizare extraordinara. Cred ca a fost varful carierei pentru el

Varful carierei pentru el as spune ca a fost la Borussia, in 2014 nu stralucea nici la Bayern dar nici la echipa Nationala.

fcsb.86
fcsb.86  •  21 Iulie 2016, 16:53
Postat de ungurul_vesel pe 21 Iulie 2016, 16:07

Nu inteleg motivul pentru care l-au adus inapoi.

Motivul cred ca este clar pentru toata lumea, in speranta ca la ei va juca macar cum o facea inainte sa il vanda, in speranta ca perioada Bayern pentru el a fost una nereusita nu din privinta calitatii sale ci doar una a acomodarii. Si nu in ultimul rand daca transferul este unul reusit, il mai vand o data pe 40 mil.... sa il dai tu 37 si dupa sa dai 25 ... profit de 12 mil + jucatorul... este o lovitura mare financiara. Acum ramane de vazut daca isi revine sau nu.

arsenie_b
arsenie_b  •  21 Iulie 2016, 16:43

Au si nemtii "caracterele lor". Goetze va ramane probabil in istorie cu golul din finala CM 2014, ceea ce este oricum o realizare extraordinara. Cred ca a fost varful carierei pentru el

Vezi toate comentariile (7)
Comentează