INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Omagiu pentru Davide Astori » Ce vor face jucătorii de la Cagliari și Lazio la meciul de azi

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 11 martie 2018 11:04

Cagliari și Lazio joacă azi, de la ora 16:00. Ștefan Radu, colegii de la Lazio și jucătorii gazdelor îl vor omagia pe fostul căpitan Viola în meciul de pe Sardegna Arena. Romagna renunță la 13 și a luat 56: "Va rămâne mereu tricoul lui Davide".

La o săptămână după dispariția fulgerătoare la doar 31 de ani a lui Davide Astori, foștii colegi și cei care l-au cunoscut revin pe gazon și pentru a-i cinsti memoria.

Jucătorii lui Cagliari, prima echipă care a decis să uite de fotbal în ziua tragediei, vor intra astăzi pe Sardegna Arena toți cu tricouri cu numărul 13 și având numele lui Astori pe spate. La fel vor proceda și adversarii laziali, Ștefan Radu și colegii în echipament al Fiorentinei!

"N-am avut curaj să merg la înmormântare!"

Începând cu această etapă, nimeni nu va mai purta 13-le lui Davide, clubul hotărând să-l retragă. Romagna a renunțat la el și a trecut la 56: "Am vorbit o singură dată cu Astori și i-am apreciat imediat valoarea umană. Este corect ca numărul 13 să rămână pentru vecie al lui", explică fundașul de 20 de ani, crescut la Juventus.

Și antrenorul sarzilor, Diego Lopez, căruia i s-a făcut rău duminica trecută la Genova, l-a omagiat pe Davide: "Ne va lipsi mult și avem toți amintiri foarte frumoase cu el. Mi-e greu să vorbesc, n-am reușit să găsesc nici măcar curajul de a merge la înmormântarea lui. Nu pot decât să păstrez în mine sentimentele puternice". 

I-a dedicat banderola de căpitan

Și la Milano va fi onorată memoria lui Astori. Mauro Icardi a postat pe Instagram banderola personalizată în mod special pentru fostul căpitan al Fiorentinei, decedat acum 7 zile într-un hotel din Udine. "Astăzi intrăm în teren și pentru tine. Ciao, căpitane!", a scris căpitanul argentinian al lui Inter, adăugând ziua și meciul contra lui Napoli, programat diseară.

"Trăim un moment suprareal. Când intri pe teren sau te antrenezi, te gândești la altceva, dar nu e simplu să uiți un moment atât de dureros. Aceste drame ne fac să reflectăm mult, să înțelegem ce frumoasă e viața" Massimo Oddo, antrenor Udinese

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează