INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JOHAN CRUYFF

Omagiul Barcelonei pentru Cruyff » Scrisoare emoționantă de la mai mulți foști președinți: "Fără tine era posibil să nu mai ajungem cel mai mare club din lume! Ne-ai făcut să ridicăm capul"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 martie 2016 15:39

Legendarul Johan Cruyff a decedat ieri, la vârsta de 68 de ani, la Barcelona, din cauza cancerului pulmonar.

Olandezul a fost unul dintre cei mai importanți oameni din istoria Barcelonei, fiind decisiv în succesul clubului, atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Mai mulți foști președinți ai Barcelonei, care l-au cunoscut și au lucrat cu Cruyff, i-au adus un omagiu fostului mare jucător și antrenor, într-o scrisoare emoționantă semnată de toți și publicată pe site-ul clubului.

"Moartea lui Johan Cruyff este o veste tristă pentru întreg fotbalul. Noi, ca președinți ai Barcelonei, avem imensa onoare să îi mulțumim, în numele suporterilor echipei, unui om extraordinar, care a marcat decisiv traiectoria clubului.

Îi suntem recunoscători lui Cruyff pentru munca depusă ca antrenor și ca jucător și pentru trofeele câștigate. Dar mai ales, suntem recunoscători pentru valorile aduse, care se mențin și azi. Cruyff ne-a insuflat o doză de stimă personală și a adus noi succese la club.

Cu Cruyff am început să jucăm altfel și am inovat. Cu el, ca jucător și antrenor, ne-am consolidat un stil propriu, care se cheamă «fotbalul total», stilul Barcelonei, pe care toți îl admiră.

Venirea lui Cruyff a schimbat istoria Barcelonei. Ne-a făcut să ridicăm capul și să vedem că niciun rival nu este de neînvins. Cruyff a fost simbolul care a demonstrat că Barcelona este mai mult decât un club.

Fără acest spirit nonconformist al lui Cruyff era foarte posibil să nu ajungem cel mai mare club din lume.

De aceea, îți mulțumim. Îți mulțumim că ai fost rebel, mulțumim pentru măiestria ta și mulțumim pentru că ai ales Barcelona. Ai fost și vei fi mereu unul dintre noi" scrisoarea către Cruyff

Cruyff a jucat la Barcelona cinci ani, între 1973 și 1979. Ulterior, olandezul a revenit ca antrenor la formația catalană, pe care a pregătit-o între 1988 și 1996. Cruyff a fost cel care a dus prima Cupă a Campionilor Europeni din istoria Barcelonei, în 1992.

În plus, în acea perioadă, Barcelona a mai câștigat campionatul de patru ori, trei Supercupe ale Spaniei, o Cupă a Spaniei și Supercupa Europei.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
bogat
bogat  •  25 Martie 2016, 17:40

Deci tot caimacul stirii asteia era sa redati in articol care sunt presedintii aia de la Barcelona care semneaza scrisoarea. Fara asta, e o eulogie oarecare ce nu merita articol dedicat.

gigelos
gigelos  •  25 Martie 2016, 17:29

Nu ca era posibil sa nu deveniti , era foarte probabil

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close