INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA - CHELSEA 3-0 (ÎN TUR, 1-1)

Opinie de Cristina Negrilă » "Messi e fotbalul așa cum ar trebui să fie el. Magic. Ce vremuri frumoase să fii microbist!"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 15 martie 2018 11:29

Când o să se retragă Messi ar trebui să ne retragem toți. Despre ce să mai scriem? Ce să mai spunem? Ce să mai comentăm? Cum să ne mai uităm la fotbal?

Ma refer la noi, ăștia cărora ne place Lionel. Aia care nu-l plac vor continua să-l compare cu Maradona. Cu Pele. Cu oricine. Și să spună că faze d-asta făceau și ei la fotbal cu prietenii. 

Sunt sportivi pentru care începi sa iubești un sport, iar Messi ar putea face pe oricine sa se uite la fotbal chiar dacă nu a văzut un meci întreg vreodată. E ca atunci când te duci pe un stadion și auzi galeria cântând 90 de minute. Vrei, nu vrei. Te-ai uitat vreodată la fotbal sau nu, începi sa țopăi, sa cânți. Te îmbrățișezi cu oamenii din jur la gol deși nu te vedeai făcând asta. Și în weekendul viitor întrebi în stânga și în dreapta pe la cât sa fii la stadion. 

Că e de pe altă planetă, știm. Ca poate decide singur-singurel un meci, știm. Știm tot ce poate sa facă și tot reușește să ne surprindă meci de meci.

Continuati sa faceți comparații, dezbateri despre cine a fost mai mare, continuați sa ziceți ce vreți în loc sa va bucurați de omul asta și de talentul ăla cu care l-a înzestrat Dumnezeu. Nu trebuie sa fii fan Barcelona ca să admiți ca Messi este FOTBALIST. Poate cel mai mare care a jucat vreodată.

Nu facem clasamente. Și nu, nu le iei altora din merite dacă îi recunoști măreția. La Messi te uiți și savurezi spectacolul. Atât. Te bucuri ca in copilărie când făceai o miuță în fata blocului și-i dădeai mingea printre picioare celui mai bun prieten. Ronaldinho i-a pus primul gol în gheată acum 13 ani. Si de atunci am văzut fel și fel de goluri, de driblinguri, de pase. Care mai de care mai frumoase. 

Messi e fotbalul asa cum ar trebui sa fie el. Magic. Are 30 de ani și joacă mai bine ca oricând. Ce vremuri frumoase să fii microbist!

2018 03 14t235802z 374544606 rc17d151e9d0 rtrmadp 3 soccer champions fcb che
gettyimages 932020376

Vezi aici VIDEO cu golurile fabuloase marcate de Leo Messi în poarta lui Chelsea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
mihai231
mihai231  •  15 Martie 2018, 23:21

Fiecare ce-i place.. Sunt fan Barcelona.. Dar am spus-o aici de sute de ori și o sa repet ka infinit.. Este de 10 ori mai bun decât Ronaldo.. Dar nu se pot compara, sunt stiluri diferite, este cum ai compara pe Nichita cu Eminescu... Deci, rămân la convingerea definitiva și irevocabila, cel mai bun din toate timpurile a fost Ronaldinho, ceea ce la distrus pe dințis, banii, femeile și anrurajele, de acolo a învățat Messi ceva, de la dumnealui..!

antalmihai
antalmihai  •  15 Martie 2018, 22:05

Nu exista jucator ca el, e cel mai bun din lume. Dar pentru mine, as fi dorit sa traiesc la intensitate MAXIMA CRAIOVA. Atunci eram un copil... acum sunt un om mare, dar sper sa mai prind acele vremuri...de MAXIMA BUCURIE, de care imi este dor... Respect Stiinta Craiova!!!

ill7ven
ill7ven  •  15 Martie 2018, 22:04

Da, fabuloase goluri... si copiii de mingi aparau mai bine decat Curtois aseara, ca atunci s-a gasit si el sa faca un meci prost. Ata ete.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează