INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

OPINIE Răzvan Luțac despre minunatul Arsenal - Chelsea 2-2: "N-am schimbat canalul între reprize de teamă să nu se întâmple ceva în pauză" + geniala glumă cu Tupac și Alvaro Morata

Bellerin a egalat în prelungiri, 2-2 FOTO Gulliver / GettyImages
Bellerin a egalat în prelungiri, 2-2 FOTO Gulliver / GettyImages

Articol de - Publicat joi, 04 ianuarie 2018 00:51

Ești nevoit să dai o căutare pe Google pentru vârsta lui Petr Cech. Îl vezi undeva între Lobonț și Șovkovski, dar nu, portarul croit după omul-gumă din Cei 4 Fantastici are doar 35 de ani.

"Doar" pentru că, la debut, juca pentru o echipă al cărei stadion avea mai multe locuri decât săteni în comună, Chmel Blsany. În prima ligă. Acum, trupa e desființată de vreo 2 ani, asta după alte 5-6 sezoane prin "județ".

Cech și, dincolo, Courtois au dat cu ceață pe scor la începutul primei minuni a anului 2018. Arsenal - Chelsea. Final, 2-2. La pauză era 0-0, asta după ce doi portari s-au pus pe păcălit ghinioniștii care au ratat meciul că, vreme de 45 de minute (și-apoi încă un sfert de oră), nu s-a întâmplat nimic pe Emirates.

Doamne, și câte ocazii s-au ciocnit, un livetext mai aglomerat decât DN-ul duminică seară. Mi-a fost frică să schimb canalul între reprize, eram sigur că se întâmplă ceva chiar și la pauză!

A fost atât de frumos pentru că regulile de joc au îmbinat constanța, diferența de valoare, răspunsul neașteptat și surpriza.

Fiindcă Hazard și-a jucat rolul într-un clip de prezentare de care aflase doar el, pe care-l joacă destul de des în ultima vreme, Wilshere s-a întors, cu freza de copil care se tunde singur cu mașina după ce-l prinde mama cu creastă înainte de a merge la școală, și a marcat, Bellerin a făcut penalty și-apoi a egalat în prelungiri, cum îi șade bine unui duel de catastif.

Frumos și pentru că ambele echipe au avut găuri. Partea stângă a lui Arsenal e un pericol pentru cine nu ia Aspenter, Maitland-Niles și Holding s-au înțeles ca lucrătorii de pe Turnul Babel și l-au făcut superfotbalist pe Zappacosta.

Dincolo, în albastru, Morata și-a schimbat tricoul cu Alonso, iar conaționalul a finalizat simplu ceea ce omul de gol n-a reușit de patru ori. Au apărut din nou glumele cu Tupac ar fi încă în viață dacă s-ar întâlni cu Alvaro, semnul perfect că ai dat-o-n bară.

Nu mai scriu de bare și alte ocazii uriașe. Ar fi deja prea mult. Ne-au picat greu la stomac sărbătorile, nu are rost să exagerăm.

Se înțelege că un Arsenal - Chelsea 2-2 e suficient de tare când sunt remarcați și portarii.

Nu e păcat că de la Blsany nu mai pot ieși fotbaliști?

954
de locuitori avea, la ultimul recensământ, Blsany, satul în care a debutat Petr Cech în fotbal la Chmel. Stadionul pe care juca are 2.300 de locuri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  04 Ianuarie 2018, 13:51

Traduc eu articolul asta: satul in care s-a nascut Cech nu are nicio relevanta, ca si Cech, de altfel, care nu mai e de mult ceea ce a fost. Meciul a fost intr-adevar unul foarte frumos, tipic englezesc, pe un gazon impecabil, cu tribune pline, cu jucatori educati, cu faze multe de poarta, ratari multe si goluri frumoase. La asa ceva te uiti 5 ore si nu te plictisesti. De cate ori vad un meci din Anglia ma intreb daca avem vreo legatura cu asa ceva la nivel de echipe de club sau nationala. Fata de Premier League, nivelul actual al Romaniei e undeva mai jos de Conference League North. Cei mai ratangii jucatori de pe teren au fost Morata, la Chelsea si Lacazette, la Arsenal. Cei mai buni? Hazard joaca de fiecare data constat bine, apoi Marcos Alonso mi s-a parut fara gresala. La Arsenal, ratangiul Lacazette a fost cel mai activ, dar si Ozil s-a miscat bine. Cred ca rezultatul e echitabil, daca e sa ma iau dupa numarul ocaziilor, cu un plus pentru Arsenal care mi s-a parut un pic mai activa. Ca minusuri as pune penalty-ul acordat lui Chelsea, total aiurea, la un contact usor, cu o simulare jenanta a lui Hazard, la o faza care n-avea treaba cu poarta, Hazard fiind undeva lateral si cu spatele la ea. Este acelasi gen de 11m care se da in zilele nostre cand un jucator pune mana pe celalalt, fara sa-i faca nimic, iar ,,accidentatul" cade secerat si solicita interventia medicului. Dar la ce bulan are Chelsea de cativa ani, nu ma mai mira nimic.

zagna
zagna  •  04 Ianuarie 2018, 13:15

Daca nu ai vazut meciul din comentariu nu intelegi nimic !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează