INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Papa Francisc e unicul argentinian care nu l-a văzut jucând pe Messi!

Papa Francisc, 79 de ani, alături de unul din
Papa Francisc, 79 de ani, alături de unul din "live-scorerii" săi elvețieni

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 martie 2016 00:00

Francisc I nu se mai uită la TV de 26 de ani și le cere gărzilor să-l țină la curent cu scorul lui San Lorenzo.

Papa Francisc este cel mai sfânt fan al lui San Lorenzo, însă nu și-a mai văzut favoriții jucând din iulie 1990. Ați citit bine, actualul Suveran Pontif nu și-a mai deschis de 26 de ani televizorul, adus la Buenos Aires de un negustor de origini bulgare, Jaime Iankelevici.

Deci n-a apucat să admire niciodată magiile lui Leo Messi, fiind probabil unicul argentinian de pe planetă în această situație!

A închis și radioul în 2013

Francisc I a promis Fecioarei Maria, ca sacrificiu sfinţitor, să uite de TV. Singura excepție a făcut-o pe 11 septembrie 2001, în ziua atentatului asupra Turnurilor Gemene. Nu a mai urmărit meciurile lui San Lorenzo, al cărui socio numărul 88235N-O este, decât la radio. De când a urcat pe tronul de la Vatican, în urmă cu 3 ani, a rămas și fără această consolare. Dar știe mereu ce fac favoriții.

Culorile rivalilor

Microbistul fanatic din el a găsit o soluție. Potrivit ziarului La Nacion, a ales un grup de încredere al gărzilor sale elvețiene să-l anunțe - în timp real - scorul de la fiecare partidă a lui San Lorenzo. Mai dificil i-a fost să treacă însă peste culorile uniformelor mesagerilor. Gărzile sunt îmbrăcate în galben-albastru, ca rivalii de la Rosario, și doar cu mici inserții roșii, amintind de echipa de suflet.

Ține caiete cu statistici

În timpul liber, între călătorii, slujbe și rugăciuni, Papa Francisc găsește "ferestre" și pentru fotbal, hrănindu-și marea pasiune din copilărie. Apropiații susțin că Suveranul Pontif continuă să umple caiete întregi cu rezultate, marcatori, formații, clasamente și alte statistici legate de San Lorenzo.

4este locul ocupat de San Lorenzo în grupa A din campionatul argentinian, cu 12 puncte în 7 etape, la două distanță de liderul Rosario

10 aniavea Papa Francisc I când s-a îndrăgostit de fotbal, după ce San Lorenzo de Almagro a cucerit al cincilea titlu din istoria clubului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează