INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINALA CUPEI ANGLIEI / ARSENAL - CHELSEA (MÂINE, 19:30, DIGI 1)

Pariul pentru care David Luiz a renunțat la banii lui PSG

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 26 mai 2017 11:24

Brazilianul David Luiz a acceptat un salariu mai mic la Chelsea pentru a le demonstra englezilor că e un jucător mai bun decât cel pe care-l criticau la întâia experiență în Premier.

A fost unul dintre transferurile surprinzătoare ale verii trecute. David Luiz, 30 de ani, înapoi la Chelsea.

Întoarcerea apărătorului brazilian într-un campionat în care nu convinsese vreme de 3 sezoane (2011-2014) a meritat însă. Managerul Antonio Conte, cel care a insistat pentru el pe lângă patronul Roman Abramovici, l-a transformat complet și din gafeorul de altădată, Luiz a devenit punctul forte al defensivei albaștrilor.

"Mi-am asumat multe riscuri revenind în Premier. Cu PSG câștigasem totul în Franța timp de doi ani. Aveam o viață bună acolo, eram respectat și luam bani frumoși, la o parte din care am renunțat pentru Chelsea", a dezvăluit Luiz, pentru care ideea unei revanșe a fost mai puternică decât orice: "Voiam să le demonstrez englezilor că nu sunt jucătorul pe care l-au criticat atât de des în trecut. A fost un pariu și cu mine însumi". Și l-a câștigat. Iar mâine, în finala Cupei cu Arsenal, își poate trece în cont al doilea trofeu al sezonului după titlu.

35.000.000 €a costat-o pe Chelsea readucerea lui David Luiz de la PSG

O provocare câștigată

2011-2014 / 2016-2017:
81 Meciuri 33
60% Procentaj victorii 79%
2,02 Puncte/meci 2,4
45 Pase/meci 48
82% Acuratețea paselor 85%
Trofee: Cupa Angliei, Liga, EL Titlul în Premier

7.200.000 €anual e salariul lui Luiz la Chelsea. La PSG lua 7,8 milioane pe sezon

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează