INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ACUZE

Patronul unui club din Premier League este acuzat de evaziune fiscală » Ce prejudiciu imens ar fi provocat statului

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat marti, 14 noiembrie 2017 11:04

Patronul thailandez al lui Leicester, Vichai Srivaddhanaprabha, are probleme mari în justiție.

Srivaddhanaprabha este acuzat că ar fi făcut în țara sa natală evaziune fiscală în valoare de 370 de milioane de dolari prin intermediul King Power. Concret, King Power, compania fondată și condusă de el, datorează guvernului thailandez 370 de milioane de dolari pentru exploatarea francizelor aeroporturilor acordate în 2006. De la tranzacția care a avut loc în 2006, King Power a deținut monopolul magazinelor duty free în aeroporturile din Thailanda.

Deși patronul "vulpilor" neagă vehement această acuzație, Curtea Penală Centrală pentru Corupție și Abatere din Thailanda a confirmat începerea urmăririi penale împotriva lui, anunțând chiar că în data de 12 februarie el va trebui să se prezinte la audieri.

În vârstă de 59 de ani, Srivaddhanaprabha are o avere estimată la 4 miliarde de lire sterline. În 2010 a cumpărat Leicester FC, club care atunci activa în ligă a două engleză, iar anul următor a fost numit președintele grupării. Șase ani mai târziu, sub conducerea sa, "vulpile" au reușit cea mai mare performanță din istorie, câștigarea Premier League și participarea în sezonul următor în Ligă Campionilor, unde a fost eliminată greu de Atletico Madrid, în dublă manșă, cu scorul general de 2-1.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
108912349602495
Trevor Trevor  •  14 Noiembrie 2017, 13:09
Postat de catalynn2 pe 14 Noiembrie 2017, 11:51

Ciudat: omul are avere 4 milioane lire sterline, dar a facut evaziune 370 milioane USD ... in cazul asta Marica e mai bogat ca el iar ala nu și-a permis sa cumpere nici macar Dinamo :-)))

omul are 4 miliarde nu milione citez din articol 'În vârstă de 59 de ani, Srivaddhanaprabha are o avere estimată la 4 miliarde de lire sterline'

catalynn2
catalynn2  •  14 Noiembrie 2017, 11:51

Ciudat: omul are avere 4 milioane lire sterline, dar a facut evaziune 370 milioane USD ... in cazul asta Marica e mai bogat ca el iar ala nu și-a permis sa cumpere nici macar Dinamo :-)))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează