INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NY COSMOS

Pele: "Jucătorii de azi iubesc doar banii. Pericol pentru fotbal"

Pele
Pele

Articol de - Publicat luni, 07 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 martie 2011 13:38

Aflat într-un turneu în Asia pentru a promova renaşterea clubului american NY Cosmos (din 2014), alături de Eric Cantona şi de Cobi Jones, Pele a făcut la Hong Kong un avertisment asupra marilor pericole care ameninţă sportul rege: salariile uriaşe ale fotbaliştilor şi impresarii!

"Iau bani într-un an cît luam eu în zece!"
"Fotbaliştii n-ar trebui să uite să joace din dragoste pentru acest sport. Azi, băieţii iubesc doar banii, sînt atraşi doar de cei care îi plătesc mai bine. Această mentalitate e primejdioasă", a spus Perla Neagră, simulînd gestul de a-şi săruta emblema clubului de pe tricou. "Uneori, îi înţep, zicîndu-le că iau într-un an cît luam eu în zece".

"Nu vor decît să-şi vîndă marfa"
Impresarii? "Nu le pasă dacă jucătorul e valoros sau prost. Nu vor decît să-şi vîndă marfa şi să-şi ia banii. Iată încă un pericol imens!".

"Fotbalul nu e tenis"
Pele, 70 de ani, s-a declarat împotriva folosirii tehnologiei: "Fotbalul nu e tenis sau Formula 1. E vorba de mişcare rapidă. Nu poţi opri un contraatac ca să vezi dacă a fost sau nu gol. Arbitrii suplimentari, de poartă, sînt ideali pentru a rezolva problemele".

Nebunie: un singur om în zid la lovituri libere!
Ca de obicei, legendarul brazilian are o idee stranie: un singur jucător în zid la fazele fixe! "Ultimul care m-a faultat să stea în zid! Acum, adversarii pun nouă jucători în zid, toţi cei pe care îi driblasem înainte sînt împotriva mea. Şi nu e corect!".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
tibinho
tibinho  •  07 Martie 2011, 19:41

le zice f bine Pele..banii conteaza acum mai mult ca orice..prea putini jucatori mai raman la echipele lor de club la care s-au afirmat..l-ati vedea pe Giggs la Chelsea?pe Gerrard la Man City?sau Puyol la Real?exemple sunt, dar se imputineaza..impresari si mass-media au stricat fotbalul in ultimii 15ani..ultimul mondial spectaculos a fost cel din '94, in rest s-a jucat dupa cum au dictat unii cu bani..

lilianna16
lilianna16  •  07 Martie 2011, 14:31

Nimic nu mai este ca inainte, numai banii cointeaza mai toti sunt acaparati, din pacate... mare dreptate ai!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează