INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Perla lui Mourinho: Manchester United i-a luat fața lui Real Madrid » A transferat un puști minune de la Benfica

Umaro Embalo, stânga, foto: Gulliver/gettyimages
Umaro Embalo, stânga, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de George Titus AlbulescuJURNALISPORT - Publicat vineri, 10 noiembrie 2017 17:29

Umaro Embalo (16 ani) de la Benfica a semnat cu Manchester United, el urmând să ajungă pe ”Old Trafford” în ianuarie. Fotbalistul a impresionat la naționala U17 a Portugaliei, unde a înscris 15 goluri în 18 meciuri.

Jucătorul, născut în Guineea-Bissau, a fost comparat cu Angel di Maria, el putând evolua atât ca vârf, cât și ca extremă dreaptă. Clubul britanic, care a trebuit să facă față puternicei concurențe a lui Real Madrid, a oferit aproximativ 5 milioane de lire sterline pentru talentatul jucător.

Embalo a fost folosit în competiția UEFA Youth League, dar și la echipa U19 a lusitanilor. Atacantul a fost urmărit de Javier Ribalta și John Murtagh, scouterii lui Manchester United, la o partidă disputată între formațiile de juniori ale cluburilor portughez și britanic.

Liverpool și Manchester City l-au avut în atenție pe tânărul fotbalist, dar legăturile strânse dintre Benfica și ”diavolii roșii” au ajutat la efectuarea mutării pe ”Old Trafford”. Astfel, în vara acestui an, Victor Lindelof a părăsit ”Estadio da Luz” și a ajuns la trupa lui Jose Mourinho, pentru 31 de milioane de lire sterline.

Antrenorul lui Manchester United a promovat în ultima vreme câțiva tineri jucători la echipa mare, precum Marcus Rushford, Scott Mc Tominay, Axel Taunzebe sau Mitchell Demetri.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează