INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - GREMIO 1-0

VIDEO FĂRĂ MILĂ » Din 2002 încoace, Real Madrid a predat o lecție de eficacitate: de la Liga Campionilor la celelalte trofee mari

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 17 decembrie 2017 09:55

Finalele nu se joacă, se câștigă. Tocitul dicton fotbalistic a fost dus la rang de lege de Real Madrid, când e vorba de un trofeu internațional. La Abu Dhabi, cu Gremio, 1-0, trupa lui Zidane a câștigat a 12-a finală consecutivă, de data asta în finala Campionatului Mondial al Cluburilor.

Din 2002, de la a 9-a Ligă a Campionilor, prima Supercupă a Europei și Cupa Intercontinentală, Los Blancos n-au ratat nimic.

VIDEO AICI

Al 26-lea trofeu

După 1-0 cu Grêmio, ieri, madrilenii sunt primii din lume care reușesc să-și apere titlul luat anul anterior în CM al Cluburilor. Și au ajuns la 26 de trofee internaționale, întărindu-și hegemonia planetară și la acest capitol.

Madrilenii au mai stabilit, totodată, două recorduri ale clubului: primul an cu 5 titluri și cu tripla Ligă, campioni în Spania și ai Mondialului Cluburilor!

Un triumf ce pică perfect pentru moralul acestora, înaintea Clasicului cu Barcelona. Care, conform tradiției, ar trebui să-i aplaude sâmbătă pe noii campioni pe "Bernabeu", la intrarea în teren. 

53 de goluri 
are Ronaldo în 2017 pentru Real și "naționala" Portugaliei, egalându-i pe Messi și Lewandowski în topul mondial al anului

89 de zileentru un trofeu câștigat este media lui Zidane ca antrenor al madrilenilor. Francezul a ajuns la 8 titluri în numai 23 de luni

"Aș vrea să-mi închei cariera la Real"

Cristiano, devenit golgeter all-time al competiției câștigate a 6-a oară de Real în Emirate, la egalitate cu Pele (7 reușite), a spus încă dată că nu se gândește să plece.

"Mi-ar plăcea să mă retrag de aici, dar nu depinde de mine, nu conduc eu clubul". Aluzie la declarația recentă a președintelui Florentino Perez, legată de ciclul care se va încheia și pentru Ronaldo, la fel ca în cazul lui Di Stefano.

Și de avansurile făcute lui Neymar, la gala unde portughezul a primit al cincilea "Balon de Aur" și l-a privit cu indiferență pe șeful clubului blanco. 

"Recordurile vin de la sine, deși mă bucur că sunt golgeterul Mondialului Cluburilor. Vreau mereu să fiu mai bun, să mă simt motivat. Cifrele vorbesc de la sine, eu răspund mereu în teren" Cristiano Ronaldo, atacant Real Madrid

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează