INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA CONFEDERAȚIILOR

Portugalia, trădată de rezerve la 11 metri: "La EURO au fost eroi, acum nu!" » Campioana Europei e OUT de la Cupa Confederațiilor

FOTO:REUTERS
FOTO:REUTERS

Articol de - Publicat joi, 29 iunie 2017 10:13

Quaresma, Moutinho și Nani au ratat penaltyurile lusitane, deși în ”sfertul” cu Polonia executaseră fără greșeală. Ronaldo n-a mai apucat să bată și campioana Europei va juca finala mică.

După Messi, în două rânduri, Chile l-a eliminat și pe Ronaldo la loviturile de departajare, tot fără să înscrie în 120 de minute! Învinsa selecționatei lui Daum în amicalul de la Cluj nu a primit gol nici de la 11 metri, pentru că marți, la Kazan, Cristiano n-a mai apucat să execute.

Primii portughezi aleși de Fernando Santos au ratat incredibil. Quaresma, Moutinho și Nani, toți trei introduși pe parcursul jocului!, nu l-au putut păcăli pe Bravo.

"La Euro au fost eroi, acum nu. Să fim calmi. În «sfertul» cu Polonia, n-a greșit niciunul la penaltyuri. O dată ești sus, altă dată ratezi. Aveam nevoie de jucători proaspeți pentru a-i înlocui pe cei obosiți și cu cartonașe. Ei au dat totul și este și meritul lui Bravo, însă, până la urmă, vina îmi aparține. Chile s-a calificat pe merit în finală. Totuși, la fel de bine puteam ajunge noi, dac-aveam mai mult noroc", a explicat selecționerul lusitan.

"Când se ratează primul și apoi și al doilea penalty, presiunea crește mult. Nu se poate să mai greșești. Nu ne-a mai ajutat șansa pe care am avut-o în alte ocazii" Bernardo Silva, mijlocaș Portugalia

"Planul nostru a fost să ne eliberăm din presing și să jucăm rapid. Când am apelat la mingi lungi, am pierdut controlul. În general, am suferit la circulația balonului" Fernando Santos, selecționer Portugalia

VAR a gafat, penalty clar neacordat!

Chile putea câștiga de la 11 metri, însă mai devreme. Pentru că în minutul 113, iranianul Alireza Faghani i-a refuzat un penalty clar: Fonte l-a călcat pe gleznă pe Fernando Silva în careu.

Centralul n-a fluierat nimic și nici asistenții video (din Arabia Saudită și Uzbekistan), care au revăzut faza, nu i-au semnalat că a greșit.

Gelson Martins, a patra schimbare

Dacă Pizzi a operat a doua și a treia înlocuire abia în ultima repriză de prelungiri, portughezii le-au făcut pe cele normale până la pauza dintre reprizele suplimentare. Ba au apelat și la a patra, permisă în premieră de FIFA la o competiție oficială! Gelson Martins l-a schimbat pe André Gomes în minutul 116. Degeaba.

În final, Chile a fost mai fresh. Barele l-au salvat pe Rui Patricio, în aceeași fază, la șuturile lui Alexis și Rodríguez!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
112313249330295
Stelian Bejan  •  29 Iunie 2017, 11:06

Adio si n-am cuvinte. In sfarsit s-a vazut "valoarea" campioanei din Europa in frunte cu "legendarul" ronaldo

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close