INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POVESTE

Poţi să crezi aşa ceva? » Povestea impresionantă a fotbalistului cu mamă româncă şi care va evolua în Scoţia - Anglia

Articol de GSP - Publicat luni, 17 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 17 noiembrie 2014 14:30

Mîine se dispută un meci foarte important în fotbalul britanic, amicalul dintre Scoţia şi Anglia. O poveste interesantă o are unul dintre jucătorii scoţieni, Ikechi Anya, 26 de ani.

Tatăl lui Ikechi Anya este nigerian, iar mama sa e o fostă contabilă din România, pe numele ei, Mariana. Jucătorul scoţian a crescut într-o căsuţă mică din Glasgow, iar mama sa a fost cea care a insistat să se facă fotbalist.

"Cînd m-am decis că vreau să urmez cariera asta, în jurul vîrstei de 14 ani, tatăl meu nu m-a încurajat. Dragostea mea pentru fotbal s-a dezvoltat în timp ce mă îndepărtam de şcoală", a explicat Ikechi Anya, 26 de ani.

Mama sa i-a fost alături în cele mai grele momente. Şi acum, Mariana vine la meciurile lui Watford, echipa de liga secundă unde evoluează scoţianul.

"Cum spuneam, tatăl meu nu a fost aproape. Dar mama m-a împins mereu de la spate să joc fotbal, a crezut în mine din prima zi şi a fost alături de mine şi în momentele dificile. Mereu mă privea de parcă eram cel mai bun fotbalist din lume. Cu o asemenea încredere nu poţi greşi".

Ikechi a vorbit şi despre situaţia profesională din prezent: "Mă gîndesc doar la fotbal, fotbal, fotbal. Încerc să dau tot ce pot de fiecare dată, să ştiu că am făcut tot ce am fost în stare. Ştiu că fotbalul nu durează pentru totdeauna. Ce aş vrea să facă? În acest moment doar să joc fotbal, dar cînd voi îmbătrîni ce-mi va oferi satisfacţie? Timpul este de partea mea. Sper să-mi dau seama în viitor".

Va merge pe urmele tatălui său în educţie, vine întrebarea reporterului: "Am trecut de acel stagiu. Creierul este ca orice alt muşchi, îl foloseşti sau îl pierzi. Am fost inteligent, dar acum nu mai sînt".

Mîine, de la 22:00, Ikechi încearcă să învingă Anglia într-un meci extrem de important pentru naţionala Scoţiei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează