INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Poveste cu final fericit la Eintracht Frankfurt » Jucătorul emblematic care a învins cancerul și e gata să revină pe teren!

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat vineri, 21 octombrie 2016 22:27

Viața lui Marco Russ, fundașul germanilor de la Eintracht Frankfurt, a luat o turnură drastică în luna mai, atunci când a fost diagnosticat cu cancer testicular.

După operația reușită și o recuperare pe măsură, fotbalistul german este gata să revină pe teren la începutul anului viitor.

"Vreau să mă pregătesc alături de colegii mei în Abu Dhabi în luna ianuarie", a declarat Marco Russ în august, înaintea partidei amicale dintre Eintracht și Celta Vigo, prima apariție în public după intervenția chirurgicală. Antrenorul echipei de pe locul opt în Bundesliga, Nico Kovac, a confirmat și el că starea de sănătate a fundașului său îi va permite să joace din nou în tricoul "Divei Capricioase".

"Marco e sănătos. Doctorii i-au dat permisiunea de a-și continua activitatea. Suntem încântați de această veste, Marco ne-a făcut o vizită și ne-a comunicat situația. Acum el va încerca să se pună la punct cât mai devreme", a declarat fostul internațional croat, antrenor la Eintracht din luna martie.

Crescut în curtea lui Eintracht, Marco Russ, 31 de ani, a jucat opt ani pentru gruparea din Frankfurt (2004-2011), înainte să facă pasul la VfL Wolfsburg. Fără prea multe jocuri în picioare pe Volkswagen Arena, Russ a fost împrumutat în 2013 la vechea sa echipă, fiind apoi cedat definitiv.

276 de partideși 23 de goluri are Marco Russ în Bundesliga pentru cele două echipe la care a evoluat, Eintracht și Wolfsburg

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1806898229552653
Robert Popa  •  22 Octombrie 2016, 00:30

Felicitări pentru articol, Raymond ! Am și eu un exemplu. Oscar Tabarez, selecționerul Uruguayului, suferă de o boală rară, care-i atacă sistemul nervos. E în scaun cu rotile și nu renunță la postul de antrenor al uneia dintre cele mai bune reprezentative din lume. Mie unul, mi-a plăcut stilul acestui tehnician. În 2010, sud-americanii au practicat un fotbal excepțional la mondialul sud-african. Forlan, Suarez, Pereira etc. Revenind la materialul tău, e de apreciat pasiunea arătată de unii pentru sport, dorința de a-l practica cu orice preț, cum e în articolul scris de tine. Tot așa, prietene !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează