INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

Povestea merge mai departe: Gianluigi Buffon bifează meciul cu numărul 600 pentru Juventus

Gianluigi Buffon, foto: reuters
Gianluigi Buffon, foto: reuters

Articol de Adrian RomanJURNALISPORT - Publicat luni, 07 noiembrie 2016 16:32

Portarul celor de la Juventus, Gianluigi Buffon, a devenit cel de-al patrulea jucător din istoria Serie A ce bifează 600 de meciuri în prima divizie, în urma victoriei ”Bătrânei Doamne” împotriva celor de la Chievo Verona.

Buffon, în vârstă de 38 de ani, li se alătura astfel lui Paolo Maldini, Javier Zanetti și Francesco Totti în galeria selectă a celor mai selecționați jucători din istoria competiției, scrie goal.com.

Maldini conduce ierarhia de prezențe în Serie A cu 647 de meciuri, urmat de Zanetti cu 615 meciuri, Totti cu 607 de meciuri, iar Buffon cu 600 de prezențe.

Portarul italian a evoluat timp de 168 de ori pentru FC Parma în perioada 1995-2001, meciul contra lui Chievo fiind cel cu numărul 432 în culorile bianconero.

De asemenea, Buffon a disputat a 23-a partidă directă împotriva lui Chievo Verona, înfruntând de mai multe ori doar șapte echipe de-a lungul carierei în Serie A.

Borna atinsă de italian vine la câteva zile după un alt eveniment important pentru acesta: meciul cu numărul 100 în UEFA Champions League, disputat împotriva lui Olympique Lyonnais.

În luna martie a acestui an, Buffon a doborât recordul de minute fără gol primit, deținut de Gianluca Pagliuca (952 de minute), neîncasând gol din partea adversarilor între lunile ianuarie și martie.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează