INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTER - AC MILAN

Primul derby matinal chinezesc » Profilul noului patron al lui AC Milan: Mister Li

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 14 aprilie 2017 11:58

Il Derby della Madonnina a ajuns afacere asiatică, după ce și Silvio Berlusconi a cedat clubul lui Li Hongyong și meciul a fost programat la o oră de audiență maximă în Asia.

Epoca duelurilor Moratti - Berlusconi a apus, la fel și vremurile financiare glorioase ale celor două mari puteri din Milano.

"Il Derby della Madonnina" a intrat în anul Cocoșului de foc, după ce și AC Milan a devenit oficial proprietatea chinezilor, urmând astfel trendul rivalei Inter, în căutarea investitorilor care să o scoată din criză.

A plătit 610 milioane de euro

Zhang Jindong îl va avea adversar pe Li Hongyong, în prima ciocnire chinezească din capitala Lombardiei și întâia programată devreme, în ajunul Paștelui, la oră de maximă audiență în patria noilor patroni din Serie A.

Și la câteva zile doar după semnarea closing-ului, care a consfințit preluarea clubului rossonero, prin plata ultimei tranșe de 360 de milioane de euro din totalul de 610 milioane achitate de misteriosul afacerist asiatic.

Zgârie-nori de 48 de etaje

Noul număr 1 rossonero are 46 de ani și Milanul este primul business important. Mister Li a rămas singur în tranzacție, după nenumărate amânări și controverse. Împreună cu soția sa, poate conta pe bunuri și acțiuni valorând 500 de milioane E.

Controlează societăți în domeniul ambalajelor, al industriei fosfaților și imobiliar. "Bijuteria" familiei Hongyong e un zgârie-nori înalt de 48 de etaje, New China Building, în Guangzhou.

"Vom reveni în fruntea fotbalului mondial", a promis Li, după ce Berlusconi a vândut clubul "afectat și îndurerat". 

"O dată cu venirea chinezilor, a apus o legendă. Și s-a încheiat un ciclu care foarte greu va putea fi repetat"
Franco Baresi, fost căpitan al Milanului

29 de trofeea cucerit Milan în cei 31 de ani ai erei Silvio Berlusconi, înte care 5 CCE/Ligi, 5 Supercupe ale Europei, 3 Intercontinentale/CM Cluburi și 8 scudetti

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează