INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG

PSG riscă excluderea din cupele europene! "Va fi un val de plecări de la Paris în ianuarie" » Când va veni verdictul UEFA

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 02 septembrie 2017 12:51

UEFA a deschis o anchetă împotriva clubului parizian după ce a cheltuit 418 milioane pentru transferuri în această vară. PSG a mai încălcat în trecut fair-play-ul financiar.

UEFA deja plănuia o investigație la Paris, după transferul lui Neymar, căruia i-a fost plătită clauza de reziliere a contractului cu Barcelona. 222 de milioane de euro. Achiziționarea lui Kylian Mbappé, 145 de milioane plus bonusuri de 35, a aprins și mai tare forul european.

Chiar dacă atacantul lui Monaco a fost luat împrumut, există obligația de cumpărare. Și, potrivit UEFA, întreaga sumă este inclusă în contabilitatea clubului pentru acest sezon.

La care se adaugă salariile imense ale celor doi jucători: 30 de milioane net Neymar, 18 milioane brut Mbappé. A încălcat PSG din nou fair-play-ul financiar? A făcut-o și în 2014, dar acum riscă enorm, la recidivă. Poate fi exclusă din cupele continentale.

"Va fi un val de plecări de la Paris în ianuarie. Și transferuri, și împrumuturi, să obțină cât mai mulți bani și să scape de jucători cu salarii mari", e convins un oficial UEFA.

Forul european, care nu acceptă un deficit mai mare de 30 de milioane în ultimii 3 ani, va începe în curând să analizeze documentele parizienilor. Totuși, o decizie se va lua de-abia la sfârșitul stagiunii. Până atunci, PSG mai are timp să-și echilibreze balanța. 

418.000.000 €a investit PSG în această campanie de transferuri

65.000.000 €a obținut clubul parizian din vânzări în mercato

"Nici un club nu a cheltuit vreodată peste 400 de milioane de euro într-o campanie de transferuri"
Oficial UEFA, pentru L'Équipe

20 de milioane amendă și restricție la transferuri

În 2014, când a fost anchetată de Instanța UEFA de control financiar al cluburilor, PSG a susținut că se echilibrează prin contractul de sponsorizare (200 de milioane de euro) încheiat cu Oficiul de Turism al Qatarului. Forul european nu a acceptat decât jumătate din acest acord, considerându-l artificial, și a pedepsit gruparea roș-albastră: 60 de milioane amendă (fiind iertată apoi de 40 de milioane), restricție la transferuri și reducerea lotului de la 25 la 21 de jucători în Champions League. z

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
1196706713778202
Adrian Ady  •  02 Septembrie 2017, 23:22

Dacă au bani de investit nu văd care e problema. Au sărit muiştii şi interesele meschine care țin cu alte cluburi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

onduku
onduku  •  02 Septembrie 2017, 16:19
Postat de haxor pe 02 Septembrie 2017, 15:15

Numai tampenie scrieti! Nu v-ati imaginat niciodata ca sunt poate romani care locuiesc in tarile astea de unde transmiteti voi stiri bomba *** ei de ce tampenii dati in presa? Sunteti de un penibil de neimaginat i chiar deveniti toxici pentru sport si nu numai! :-))))))))))))))))))))

Nu isi fac aia griji si isi face *** ***. Doi la mana, deficit de doar 30 de milioane in 3 ani? :)) Nu mi se pare plauzibil.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

haxor
haxor  •  02 Septembrie 2017, 15:21

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează