INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

PSG și Barcelona se bat pe unul dintre cei mai buni pasatori! 89,1% e procentajul pe care l-a avut în ultimul sezon

Getty / Guliver Images
Getty / Guliver Images

Articol de - Publicat miercuri, 31 mai 2017 09:24

Jean-Michaël Seri, 26 de ani pe 19 iulie, mijlocaș central la Nice, e primul pe lista de transferuri a parizienilor, dar catalanii l-ar putea cumpăra cu maximum 40 de milioane, jumătate din prețul cu care l-ar lua pe Verratti.

În 2013, când avea 22 de ani, acest ivorian de 1,65 m ar fi putut rămâne la FC Porto, dar "dragonii", care îl observaseră un sezon la echipa secundă, nu l-au păstrat după împrumutul de la Mimosas.

Și a ajuns la Paços Ferreira. Doi ani mai târziu, Nice îl transfera pentru numai un milion de euro, iar azi Jean-Michaël Seri e unul dintre jucătorii la modă din Ligue 1.

Un mijlocaș central foarte bun pe faza defensivă, dar și cu excelente calități de atac: viziune a jocului, tehnică, pasă, șut de la distanță. Seri poate face un tackling necruțător și, la acțiunea următoare, apare decisiv în avangardă, cu gol sau assist. O combinație de Kanté și Thiago Alcántara.

12.000.000 €este cota lui Jean-Michaël Seri, potrivit transfermarkt.de

25 de milioane, clauză pentru Franța

Două cluburi mari se bat pentru el, anunță L'Équipe și Mundo Deportivo. E primul la PSG pe lista lui Unai Emery, care se gândește că Verratti, foarte curtat, ar vrea să plece. Însă Barcelona îl dorește și ea, gândindu-se că jucătorul african ar costa de două ori mai puțin decât Verratti: 40 de milioane, cât este clauza de transfer pentru străinătate.

Dacă trece la un alt club francez, clauza se reduce la 25 de milioane. Totuși, susține L'Équipe, Nice va încerca să ridice prețul, din care va trebui să-i returneze 20% lui Paços Ferreira.

89,1%
a fost procentul paselor corecte ale mijlocașului ivorian în ultimul sezon

7 goluri
și 9 assisturi a reușit el la Nice în 34 de meciuri jucate în Ligue 1 2016-17

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează