INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Puştiul minune » David Vraciu este coleg la Real Madrid cu fiul lui Zidane

David Vraciu în tricoul lui Real Madrid
David Vraciu în tricoul lui Real Madrid

Articol de GSP - Publicat luni, 07 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 martie 2011 18:45

David Vraciu, jucătorul român care la opt ani evoluează la grupa de copii a lui Real Madrid, a prezentat, într-un interviu pentru site-ul oficial al FRF, cum a reuşit să ajungă la cel mai titrat club de fotbal din lume după ce a trecut pe la Steaua, Academia Gheorghe Hagi şi Barcelona.

"Cînd aveam aproape cinci ani, am ajuns în Bucureşti la fratele meu, care se antrena cu Steaua şi i-am rugat pe părinţii mei să mai stăm cîteva zile.Am rămas la Steaua, am jucat într-o grupă de copii mai mari decît mine cu un an, apoi am jucat la Academia Hagi. Cînd tata a vorbit cu un impresar şi cu un prieten, am hotărît să nu mai aşteptăm nicio secundă şi am plecat la Barcelona. Am jucat cu numărul meu preferat, 10, şi am dat 34 de goluri în campionat şi 30 în amicale. Am învăţat în această perioadă jocul de echipă şi trei cuvinte pe care nu pot să le mai uit: preluare, pasă şi rapid. Anul trecut, în toamnă, cînd mi-a spus tata despre discuţiile cu Real Madrid, am crezut că e o glumă, dar după o lună de teste şi două turnee am reuşit să împlinesc visul oricărui fotbalist: să joc la Real Madrid, cel mai mare club din lume"

Tînărul a mai dezvăluit că este coleg cu fiul lui zidane şi că a marcat deja 22 de goluri pentru "albi" în campionat.

"Acum sînt coleg cu Theo, băiatul lui Zinedine Zidane, şi cu alţi copii foarte talentaţi. Cînd a început campionatul, s-au ales trei căpitani: unul de colegi, unul de antrenori şi eu de către club. Tata mi-a zis că asta este cea mai mare recompenă pentru mine. Fratele meu mai mare, Ştefan, joacă şi el la un satelit al lui Real Madrid, Canillas. Cînd aveam 3-4 ani, părinţii mă îmbrăcau mai tot timpul cu tricouri cu numărul 10 şi cu numele lui Hagi. Cînd mă întrebau oamenii le spuneam că sînt «Hagi Union», pentru că nu puteam să pronunţ junior"

Daniel Vraciu a înscris şaisprezece goluri în ultimele cinci meciuri jucate la cea mai mică grupă de vîrstă de la juniorii lui Real Madrid (Benjamin B). La numai opt ani a reuşit deja o preformanţă pe care doar un român o reuşise (Gheorghe Hagi), a evoluat atît în tricoul "extratereştrilor" cît şi în cel al "galacticilor."

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
ionutz7895
ionutz7895  •  08 Martie 2011, 00:40

Nu trebuia sa plece de la Barca..are o academie mai buna:)

gryggryg
gryggryg  •  08 Martie 2011, 00:21

@ bdgeorge de unde stii??? ai trecut si tu pe la amandoua si ai observat diferentza? =))))) huooo

bdgeorge
bdgeorge  •  07 Martie 2011, 23:46

mai bine ramaneai la Barcelona diferenta de la cer la pamant intre cele doua academii..

Vezi toate comentariile (9)
Comentează