INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

UPDATE Ranieri s-a înțeles cu Nantes, dar poate antrena doar cu derogare » Care e motivul

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de - Publicat marti, 13 iunie 2017 09:22

Antrenorul italian, demis de Leicester după ce a cucerit titlul în Premier League, a împlinit 65 de ani pe 20 octombrie 2016. În 2007, Lens a ajuns la Comisia Europeană pentru a fi acceptat contractul cu Guy Roux, care avea 68 de ani la acea vreme.

UPDATE /// Claudio Ranieri a primit acceptul tuturor oficialilor francezi și a devenit noul antrenor al lui Nantes.

FC Nantes nici nu se gândea în urmă cu o lună că are nevoie de antrenor. Avea antrenor. Și unul foarte bun. Sérgio Conceição, fost internațional lusitan, 42 de ani, semnase în decembrie trecut pe două sezoane și, de atunci, echipa era în continuă ascensiune. A luat-o de pe locul 19, a încheiat stagiunea pe 7.

Dar, la sfârșitul lui mai, Conceição a anunțat clubul că vrea să plece, invocând "motive personale". De fapt, voia să semneze cu FC Porto. Până la urmă, a reușit.

A depășit vârsta cu aproape 8 luni

De atunci, Nantes caută un nou tehnician. Președintele Waldemar Kita l-a găsit. S-a întâlnit la Paris cu Claudio Ranieri (demis de Leicester la 9 luni după ce a cucerit titlul în Premier), convingându-l de proiectul său. De luni seară, are acordul lui.

Apoi, a apărut o problemă: vârsta italianului. Regulamentul Ligii Profesioniste Franceze (LFP) interzice numirea unui antrenor de peste 65 de ani, anunță L'Équipe. Iar Ranieri a împlinit 65 pe 20 octombrie 2016. Au trecut aproape 8 luni.

"Domenech blochează dosarul"

Singura cale de a-l avea pe Ranieri este să obțină derogare, iar Nantes a făcut deja cerere la LFP. "Liga acceptă, cred că numai federația și domnul Domenech, președintele sindicatului antrenorilor francezi, blochează un pic dosarul. De ce? Nu știu! Pe noi, nu ne interesează decât experiența lui ca antrenor, a pregătit cele mai mari echipe europene", a declarat Waldemar Kita la France Info.

L'Équipe își amintește că, în 2007, Lens a ajuns la Comisia Europeană pentru a fi acceptat contractul cu Guy Roux. La avea vreme, Roux avea 68 de ani.

2 ani
ar fi durata contractului lui Ranieri la FC Nantes; italianul a fost curtat de curând de două cluburi din Premier League

10.000.000 €este salariul care i s-a propus lui Claudio Ranieri în China; antrenorul a refuzat oferta asiatică

12 echipede club și "naționala" Greciei a pregătit Ranieri într-o carieră de 30 de ani; a antrenat și în Ligue 1, la Monaco

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
romulus65
romulus65  •  13 Iunie 2017, 12:09

Deci Nea Mircea nu mai poate antrena in Hexagon. Totusi este o masura discriminatorie aceasta cu limita de varsta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează