INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

RB Leipzig și RB Salzburg acceptate de UEFA împreună în Liga Campionilor! Red Bull a rămas doar sponsor la Salzburg

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 iunie 2017 10:29

Salzburg este campioana Austriei, Leipzig e vicecampioana Germaniei. Ambele ar fi trebuit să participe în Champions League, dar ambele aveau inițial același patron: concernul Red Bull.

Mulți s-au întrebat imediat după sfârșitul sezonului: "Este posibil ca două echipe aflate în proprietatea miliardarului austriac Dietrich Mateschitz să concureze în aceeași competiție?".

În cele din urmă, cele două părți au demonstrat la UEFA că au conduceri diferite și că Red Bull nu mai e în acte decât sponsor la Salzburg. Aceasta a fost modificarea decisivă.

Iar UEFA le-a acceptat în viitoarea ediție a Ligii, considerând că nu încalcă articolul 5 (integritatea competiției). "Ținând cont de importantele schimbări structurale făcute de cele două grupări, nicio persoană nu are acum influență decisivă la mai mult de un club într-o competiție europeană" a explicat forul de la Nyon. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
para.para
para.para  •  21 Iunie 2017, 12:26
Postat de iosif__vs pe 21 Iunie 2017, 11:23

daca erau doua echipe din est, nu le acceptau sa joace in Europa

Ba se accepta si din est. De exemplu, cand o sa apara CSA Steaua, o sa poata juca in aceeasi competitie cu fcsb, pentru ca doar fcsb este sustinuta in mod diabolic si bolnav de catre cancanul sporturilor din romanika.

iosif__vs
iosif__vs  •  21 Iunie 2017, 11:23

daca erau doua echipe din est, nu le acceptau sa joace in Europa

Vezi toate comentariile (2)
Comentează