INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Reacție șocantă din partea președintelui ligii spaniole, Javier Tebas: ”Neymar s-a pi**t de pe trambulină!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 septembrie 2017 16:38

Fotbalul spaniol fierbe, după ce Barcelona l-a pierdut pe Neymar, iar PSG a făcut transferuri de peste 400 de milioane de euro în această vară. Șeful La Liga, Javier Tebas, i-a atacat în termeni extrem de dur pe francezi, dar și pe fostul mijlocaș al Barcelonei.

Neymar, 25 de ani, a ajuns la PSG în această vară, după ce francezii au plătit clauza de reziliere în valoare de 222 milioane de euro. Catalanii au încercat să blocheze mutarea și au făcut apel la UEFA pentru a-i sancționa pe parizieni. Javier Tebas, președintele La Liga, a înaintat și el un memoriu prin care îi acuză pe PSG și pe Manchester City că ”distrug ireparabil industria fotbalului”.

”I-am prins pi***du-se în piscină!”

Într-un interviu acordat celor de la Soccerex, Tebas a renunțat la orice formă de dialog civilizat și i-a atacat în termeni duri pe cei de la PSG, dar și pe Neymar: ”Râd de noi, de sistem. Trebuie să spui clar lucrurilor pe nume. I-am prins pi***du-se în piscină. Dacă Neymar era pe trambulină, s-a pi**t de pe trambulină. Trebuie deschisă o anchetă, trebuie investigat ce s-a întâmplat”.

Între timp, UEFA a deschis o investigație împotriva francezilor, însă Manchester City a scăpat. Spaniolii se simt amenințați de echipele patronate de șeici, care dispun de fonduri financiare aproape nelimitate: ”Clauzele pe care le au Messi și Ronaldo sunt mai mari, însă dacă Nasser vrea să-i cumpere, deschide robinetul și îi cumpără. E ăsta prețul pieței? Nu, e prețul pieței petrolului. Poate că PSG poate menține prețurile astea. Când vor îndeplini fair-play-ul financiar stabilit de UEFA, nu știu.

Fotbalul european trebuie să conștientizeze că există un risc incredibil când banii vin din sursele astea. Ce se întâmplă când banii ăștia ajung pe piața transferurilor? Apare o inflație a salariilor, a prețurilor de transfer. Suma aceasta, 222 milioane de euro, a făcut ca toate prețurile să crească mult. Așa funcționează piața. Asta înseamnă să faci rău fotbalului”.

”Prețurile urcă, iar marile cluburi, pentru a putea concura cu PSG, cea care a plătit suma aceea, vor avea nevoie de mai mulți bani. Dă-mi mai mulți bani pentru drepturile TV, altfel nu voi putea rămâne la acest nivel”
Javier Tebas, președintele La Liga

”PSG e dopată financiar!”

Șeful La Liga a explicat că nu ar fi reacționat după transferul lui Neymar, dacă acesta era cumpărat de o echipă care produce singură acei bani: ”Nu e vorba că nu-mi place PSG. Dacă Neymar pleca la United, nu ar fi important să mergem la tribunal cu asta. United nu are dopaj financiar, are capacitatea să plătească. PSG are venituri mai mari din sponsorizări decât United. Acest lucru e imposibil. E vorba de un dopaj financiar. Am văzut asta recent la PSG sau la City și, în trecut, cu Chelsea. Aveau bani în conturi care nu erau generați de club. Ei au profitat de asta. Manchester City, cu petrolul ei, va cumpăra toți fotbaliștii. Trebuie să ne apărăm drepturile”.

402.000.000 €este suma pe care PSG o va cheltui pentru transferurile a doi jucători: 222 pentru Neymar și 180 pentru Mbappe

 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  06 Septembrie 2017, 19:38

nu mi se pare corect. fotbalul este o afacere! cluburile sunt profesioniste, au patroni si firme care le sponsorizeaza, investesc practic acolo! fifa sa-si vada de gainatul din ograda ei. pe astia-i intreaba cineva ce fac cu banii din drepturile de televizare si din ce sunt finantate primele si comisioanele sefilor?! le platesc patronii fifa aceste "sporuri"?! cine are bani si plateste, cumpara ce si cat vrea! pacat ca nu l-a luat si city pe messi, omul este tare nefericit acolo... :)

bakunin
bakunin  •  06 Septembrie 2017, 19:33
Postat de dinamo_fan pe 06 Septembrie 2017, 19:17

asta intelegeti voi prin stire de sport ? ce a facut neymar in piscina ? dar ce a facut pe teren va mai intereseaza cat de putin. ***. ***.

Era o metafora, nefericitule. Ori n-ai citit articolul, ori nu l-ai inteles :))))))

dinamo_fan
dinamo_fan  •  06 Septembrie 2017, 19:17

asta intelegeti voi prin stire de sport ? ce a facut neymar in piscina ? dar ce a facut pe teren va mai intereseaza cat de putin. ***. ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează