INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Real Madrid a avut un preşedinte "fals"? Calderon a fost trimis în judecată pentru fraudarea alegerilor

Ramon Calderon a fost trimis în judecată pentru fraudarea alegerilor la Real Madrid
Ramon Calderon a fost trimis în judecată pentru fraudarea alegerilor la Real Madrid

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 02 iulie 2011 16:52

Fostul preşedinte al clubului Real Madrid, Ramon Calderon, ar putea fi trimis în judecată sub acuzaţia că a falsificat voturile prin corespondenţă la alegerile ce au avut loc în 2006, în urma cărora a devenit conducătorul grupării madrilene, în dauna lui Juan Miguel Villar Mir, informează Marca.

Judecătoarea María Sanchez Rivero îi impută fostului preşedinte al clubului Real Madrid cinci capete de acuzare: "falsificarea de documente private", "denunţ fals", "simularea unui delict", "mărturie falsă" şi "prezentarea de martori falşi". Calderon este acuzat că a falsificat votul prin corespondenţă ce a avut loc cu ocazia alegerilor pentru funcţia de preşedinte al clubului Real Madrid în vara anului 2006.

Potrivit actului de acuzare, Calderon a mărit fraudulos numărul de voturi prin corespondenţă în favoarea candidaturii sale şi a "umblat" la voturile principalului său adversar, Juan Miguel Villar Mir, pentru ca apoi să-l denunţe. Fostul conducător madrilen s-a folosit de această strategie, pentru a cere ulterior, în instanţă, anularea voturilor prin corespondenţă din cauza riscurilor de fraudă, lucru care s-a şi întâmplat.

"Calderon a urzit acest plan, convins fiind că votul în cadrul Adunării de alegeri i-ar fi fost favorabil, ceea ce s-a şi întâmplat. Dacă nu s-ar fi anulat votul prin corespondenţă, Villar Mir ar fi fost declarat câştigător", scrie Marca. María Sanchez Rivero a propus, astfel, trimiterea în judecată a lui Calderon şi a altor 14 persoane, printre care se numără fratele acestuia, Javier, omul de afaceri Alfonso Carrascosa, şi un fiu al lui Ramon Mendoza (fost preşedinte al grupării madrilene).

Ramon Calderon a fost ales preşedinte al clubului Real Madrid la alegerile ce au avut loc pe 2 iulie 2006 şi la care au participat 16.000 de membri ai grupării. Tot atunci au mai candidat Villar Mir, Juan Palacios, Arturo Baldasano şi Lorenzo Sanz, ultimul fiind preşedinte al grupării în perioada 1995 -2000.

Calderon (care a fost votat de 8.344 de persoane) nu a fost instalat imediat preşedinte, deoarece Juan Miguel Villar Mir (6.702 voturi) a depus o contestaţie, susţinînd că nu s-au numărat 8.000 de voturi prin corespondenţă.
Cu trei zile înainte, la solicitarea lui Ramon Calderon, un judecător a decis anularea voturilor prin corespondenţă din cauza riscurilor de fraudă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
salaaurel
salaaurel  •  03 Iulie 2011, 10:54

Pe cand si la noi la FRF si la Liga Coane Mitica.

boeru_cornel
boeru_cornel  •  02 Iulie 2011, 22:27

Chioar asa !!! Pe fratele de cruce nu il i-a sa ii tina de urat !

guest_one
guest_one  •  02 Iulie 2011, 16:52

???

Vezi toate comentariile (3)
Comentează