INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Recordul lui Messi contestat! » Cîte goluri a reuşit un fotbalist din Zambia

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 decembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 12 decembrie 2012 17:37

Argentinianul Lionel Messi a doborît recordul de 40 de ani al lui Gerd Muller pentru goluri marcate într-un sezon, fotbalistul Barcelonei reuşind să marcheze de 86 de ori în acest an, cu o reuşită mai mult decît neamţul. Zambienii se opun performanţei atacantului.

Nu toată lumea este fericită cu recordul lui Leo. Conform The Guardian, federaţia zambiană de fotbal vrea să conteste recordul vîrfului argentinian, după ce africanii mărturisesc că Godfrey Chitalu, un fost fotbalist zambian, a reuşit să marcheze 107 goluri pentru o echipă locală, Kabwe Warriors, în 1972. Cu toate acestea, continuă oficialii federaţiei, FIFA nu a reunoscut oficial recordul şi au de gînd să meargă mai departe pentru ca Chitalu să fie desemnat fotbalistul cu cele mai multe reuşite într-un an, peste Leo Messi!

"Recordul este al nostru, reuşit în campionatul Zambiei, dar din păcate nu a fost înregistrat în fotbalul mondial. Chiar dacă lumea se uită la Messi cum a doborît recordul lui Muller, discuţia este de ce golurile lui Godfrey nu au fost recunoscute. Am convocat o comisie pentru a verifica arhivele minut cu minut", a declarat purtătorul de cuvînt al federaţiei zambiene.

Chitalu a reuşit să marcheze goluri în 4 competiţii în 1972, acesta făcînd parte şi din echipa naţională a Zambiei. Ulterior acesta a ajuns antrenorul echipei naţionale şi a murit în 1993, într-un accident de avion care s-a prăbuşit lîngă Gabon, conform The Guardian. Chitalu a fost desemnat de 5 ori jucătorul anului în Zambia.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
dani_val
dani_val  •  12 Decembrie 2012, 20:30
Postat de blaugrana_ pe 12 Decembrie 2012, 20:18

Este interesant cum de pana acuma nu s-a auzit nimic, iar acum cand Messi a reusit aceasta performanta fantastica pt vremea noastra apare brusc unu coborat din bananieri cu sutele de goluri. Campionatul Zambiei din anii 70, va dati seama, isi completau echipele cu babuini si girafe...

Poate au incercat si-n 1972 cu Muller, nu i-a bagat nimeni in seama si acum incearca din nou, dar acum au 2 probleme: una recordul lui Muller ce-a rezistat 40 de ani si acum cu Messi, deci daca presupunem prin absurd ca se reuseste oficial nerecunoasterea recordului lui Messi, automat se va intampla acelasi lucru si cu recordul lui Muller care timp de 40 de ani a avut un record mincinos cum ar veni:).

blaugrana_
blaugrana_  •  12 Decembrie 2012, 20:18

Este interesant cum de pana acuma nu s-a auzit nimic, iar acum cand Messi a reusit aceasta performanta fantastica pt vremea noastra apare brusc unu coborat din bananieri cu sutele de goluri. Campionatul Zambiei din anii 70, va dati seama, isi completau echipele cu babuini si girafe...

xstream
xstream  •  12 Decembrie 2012, 20:16

cred ca bananele alea zambiene erau expirate ,si au inceput aia sa delireze

Vezi toate comentariile (22)
Comentează